ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Οι νικητές του σεναριακού διαγωνισμού Fade In

Ανακοινώθηκαν τα πέντε σχέδια σεναρίου που προχωρούν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για μικρού μήκους ταινία Fade in. Οι δημιουργοί θα ταξιδέψουν στην Πάτμο για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και εκεί θα αναδειχθεί ο νικητής που θα δει το σενάριό του να γίνεται ταινία.

Οι νικητές της πρώτης φάσης του διαγωνισμού είναι:

  • Αφροδίτη – Αβραάμ Σεκέρογλου
  • Η Νύχτα στο Αιγαίο – Δημήτρης Τοσίδης
  •  Κόμπρα – Γρηγόρης Ρέντης / Γιώργος Φουρτούνης
  •  LUZ – Ζακλίν Λέντζου
  •  Τεμπέλης Ήλιος – Δημήτρης Παπαναστασίου

Η διαδικασία κατάθεσης υποβολής σεναρίων ολοκληρώθηκε στις 27 Ιουνίου. Κατατέθηκαν 424 σενάρια που αξιολογήθηκαν από την πενταμελή επιτροπή του διαγωνισμού, την οποία αποτελούσαν οι: Τάσος Μπουλμέτης (σκηνοθέτης), Αλεξάνδρα Μπουσίου (παραγωγός), Στηβ Κρικρή (σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου), Γρηγόρης Κοκκινάκης (προϊστάμενος κιν/γραφικών καναλιών OTE TV και VOD), Αγάθη Δαρλάση (σεναριογράφος, SUGARHIGH lab director, επικεφαλής διαγωνισμού)

Οι δημιουργοί θα παρακολουθήσουν, μεταξύ των άλλων σεμιναρίων σχετικά με το σενάριο, εργαστήριο pitching σεναρίου από τους Αλεξάνδρα Μπουσίου, Γρηγόρη Κοκκινάκη και Αγάθη Δαρλάση. Στη συνέχεια, θα παρουσιάσουν το σενάριο τους στην επιτροπή, σε πραγματικές συνθήκες αγοράς, προκειμένου να επιλεχθεί εκείνο που θα γυριστεί σε ταινία.

Ο μεγάλος νικητής θα ανακοινωθεί στις 26 Ιουλίου στην Πάτμο και θα κερδίσει την παραγωγή της ταινίας του, η οποία θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2014.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *