ΘΕΜΑΤΑ

Συνεργασία Faliro House & Sundance Institute: Mediterranean Screenwriters Workshop

Faliro House & Sundance Institute Mediterranean Screenwriters Workshop:
Συνεργασία για την υποστήριξη ανερχόμενων σεναριογράφων

Η Faliro House και το Sundance Institute διοργάνωσαν το πρώτο Faliro House | Sundance Institute Mediterranean Screenwriters Workshop, με τη συνεργασία της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Το εργαστήριο, που έλαβε χώρα στο Costa Navarino από τις 27 έως τις 30 Ιουνίου 2016, είχε ως στόχο την υποστήριξη ανερχόμενων σεναριογράφων από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Από την Ελλάδα επελέγησαν το «Grassland» της Γιάννας Δελατόλα, το «Tunes» του Πάνου Κορώνη και το «Slip/Glistra» της Ιζαμπέλας Κωνσταντινίδου. Την Ιταλία εκπροσώπησαν το «My Daughter» των Laura Bispuri και Francesca Manieri και το «Rite of Spring» των Matteo Botrugno και Daniele ColucciniΑπό την Πορτογαλία συμμετείχαν το «Dry Ground Burning» της Joana Pimenta και το «Patrick» του Gonçalo WaddingtonΤέλος, από την Ισπανία επελέγη το «Libertad» της Clara Roquet.

Οι 10 σεναριογράφοι δούλεψαν για τέσσερις μέρες στα σενάριά τους, μέσω εντατικών ομαδικών και ατομικών συναντήσεων. Σύμβουλοι υπήρξαν η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, συνιδρύτρια του workshopο σεναριογράφος/σκηνοθέτης Ritesh Batra και οι σεναριογράφοι Erin Cressida Wilson και Bill Wheeler.

Την τελευταία μέρα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τη σεναριογράφο, σκηνοθέτη και ηθοποιό Julie Delpy και να παρακολουθήσουν ένα masterclass από τον σκηνοθέτη Richard Linklater.

 

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *