TV ΚριτικέςΚΡΙΤΙΚΕΣ

Fargo: Cinεγκλονιστικό

Όλοι έχουμε περάσει από την περίοδο «Τι σειρά να δω», να ρωτάμε κόσμο από εδώ και από εκεί και να μην καταλήγουμε πουθενά. Να θέλετε να δείτε μία σειρά, ωραία που να σας κρατάει, αλλά να μην είναι εφτά χιλιάδες σεζόν ή να μην τρέχει ακόμα και μας αφήσει σύξυλους.

fargo-001Πέρασα και εγώ λοιπόν από αυτή την περίοδο. Και η σειρά που θα με κράταγε θεωρητικά για 3-4 βδομάδες, ήταν το Fargo. Ο τρόπος που με έπεισαν για αυτή την σειρά…πολύ απλός. Άνθρωποι που δεν συμφωνώ, μου είπαν ότι είναι μια μέτρια σειρά! Αλλά την είδαν όλη! Και μάλιστα σε ταχύτατους ρυθμούς.

Έτσι κάθισα να την ξεκινήσω…Τα πρώτα αποτελέσματα.

Πήγαινα στην δουλεία κουρασμένος και νυσταγμένος

Την ήθελα για 3-4 βδομάδες, αλλά κράτησε 3 μέρες… για την ακρίβεια νύχτες.

Και πως μου άλλαξε την άποψη για τον έναν πρωταγωνιστή. Ton Billy τον Bob τον Thorton (αλήθεια πώς γίνεται να σου αρέσει άνθρωπος με τέτοιο όνομα!)

fargo-002

Το είδαμε λοιπόν το Fargo. Ατμοσφαιρικό πολύ, με μια μοναδική ικανότητα να πηγαίνει αργά αλλά να σε κρατάει! Είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα (αυτή η μάστιγα) και όπως λένε, οι αλλαγές είναι ελάχιστες.

Φόνοι, διαπλοκές, μυστήρια, πολλοί κακοί και λίγοι καλοί. Έχει τα φόντα να πάει μπροστά! Η κάθε σεζόν είναι αυτοτελής ιστορία, οπότε μπορείς να δεις την πρώτη σεζόν και να κοιμηθείς σαν πουλάκι μετά.

Νομίζω δεν πρέπει να γράψουμε πολλά για την σειρά, γιατί θα πρέπει να μπούμε σε λεπτομέρειες και να το χαλάσουμε σε όποιον θα ήθελε να το δει.

Να πούμε μόνο ότι έχει πολύ καλές ερμηνείες, με πολύ καλούς ηθοποιούς (Βob Οdenkirk, να σε δω σε μια σειρά να είσαι λίγο σοβαρός και τι στον κόσμο). Εκτός του Billy Bob, παίζει και ο Κύριος Watson (Martin Freeman, για μένα δεν έπαιξες ποτέ σε θλιβερές ταινίες με δέντρα που μιλάνε – Hobbit κτλ κτλ).

fargo-003

Η ιστορία με λίγα λόγια, ένας φοβερά μυστήριος τύπος, με υπερβολικά εύκολες φονικές τάσεις, πηγαίνει στην Μινεσσότα για μια «δουλίτσα». Εκεί γνωρίζει έναν «Φλώρο» αποτυχημένο ασφαλιστή, συγνώμη για την έκφραση, αλλά του αρμόζει απόλυτα. Δηλαδή ο Walter White στο πρώτο επεισόδιο ήταν αγρίμι, μπροστά στον Lester Nygaard του Fargo. Βέβαια, αν συγκρίνουμε τις συμπεριφορές τους, είχαν μια κοινή εξέλιξη τολμώ να πω! Τελοσπάντων, γνωρίζει, εντελώς τυχαία, ο κακός τον απίστευτα καλούλη και αρχίζει να τον επηρεάζει και να τον «βοηθάει» σε κάποια θεματάκια που είχε! Και ξεκινάει ένας μύλος εξελίξεων, που μια φιλότιμη αστυνομικός, προσπαθεί να διαλευκάνει! Το πρόβλημα της είναι ότι δεν την ακούει κανείς και δεν την πιστεύει κανείς!

Αυτό είναι το στορυ, σε πολύ γενικές γραμμές, για να μην σας πουμε και τι γίνεται…

Το μόνο παράπονο μου. Ρε παιδιά, τι τέλος είναι αυτό; Και έτσι να έγινε η ιστορία…. άλλαξε το διάολε! Δηλαδή, θα δούμε 10 επεισοδιάρες για να μας το χαλάσεις στα τελευταία 5 λεπτά!

fargo-004

Με λίγα λόγια! Δείτε το γιατί είναι συΝεγκλονιστικό! Για να μπορούμε και εμείς να κάνουμε την ανάλυση μας σαν άνθρωποι!

sinexthros

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *