ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σόφι Φάινς: Θα ήθελα να κάνω ντοκιμαντέρ για τον Βαρουφάκη

Sophie Fiennes

Στην Ελλάδα βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες η γνωστή δημιουργός Σόφι Φάινς. Η αδελφή των Ρέιφ και Τζόζεφ Φάινς έχει γυρίσει ντοκιμαντέρ όπως τα A Pervert’s Guide to Cinema και A Pervert’s Guide to Ideology και ήρθε στην Ελλάδα στο πλαίσιο του αφιερώματος της Ταινιοθήκης στα Επίμονα Ταλέντα.

Μιλώντας στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, η Φάινς είπε ότι θεωρεί πως η Ελλάδα είναι αστείρευτη πηγή έμπνευσης για το ίδιο το ντοκιμαντέρ.

«Παρακολούθησα με τεράστιο ενδιαφέρον το εκλογικό αποτέλεσμα στη χώρα σας. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη με το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα χρονικά της Ευρώπης κυβερνά αριστερό κόμμα. Και ξαφνικά, εκεί που όλοι οι τρομολάγνοι παρουσίαζαν τους αριστερούς σαν τρελούς που θέλουν να καταστρέψουν τα πάντα, βγήκαν και είπαν το αυτονόητο: ότι από τη στιγμή που μια χώρα σε κρίση έχει πάψει εδώ και τόσα χρόνια να αναπτύσσεται, δεν μπορείς να επιμένεις στη λιτότητα» λέει η Φάινς.

Και συνεχίζει: «Όλοι φαντάζονταν τους αριστερούς σαν τρελούς εξτρεμιστές, τον Τσίπρα σαν καταστροφέα που θα πάει να τα βάλει με τη Μέρκελ και τελικά όλα αυτά βγάζουν νόημα. Απλώς είμαστε όλοι εθισμένοι στο δράμα και τα μίντια ήθελαν να χυθεί αίμα».

varoufakis

Ερωτηθείσα για ποια προσωπικότητα στην Ελλάδα θα ήθελε να γυρίσει ντοκιμαντέρ, απαντά: «Θα μoυ άρεσε να καταγράψω τις κινήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη, ακολουθώντας τον σε αυτό το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει. Με αυτόν τον τρόπο θα καταλαβαίναμε πολύ περισσότερα για τη θέση της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, σε τι ιδεολογική και γραφειοκρατική σκευωρία είμαστε μπλεγμένοι και πώς μπορούμε να βγούμε από αυτήν».

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *