ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Φεστιβάλ Τέχνης με κινηματογραφικές προβολές στην Αθήνα

Xamou Eleufteriou Corraface 1

Ο Διαδραστικός Επιστημονικός Καλλιτεχνικός Κύκλος (Δ.Ε.Κ.Κ.) διοργανώνει το 3ο Φεστιβάλ Τέχνης την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Μαΐου στο Old City Co (Πατησίων 99) και τον Κινηματογράφο “Τριανόν” (Πατησίων 101 και Κοδριγκτώνος 21).

Καλλιτέχνες από όλες τις μορφές τεχνών προσκαλούν το κοινό σε μία σειρά εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο, θέλοντας να μεταφέρουν μήνυμα για τη θεραπευτική αξία της τέχνης στις ζωές όλων μας.

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες αποτελούν τον 2ο κύκλο εκδηλώσεων του φεστιβάλ, περιλαμβάνουν προβολές ταινιών από διακεκριμένους σκηνοθέτες, καθώς και εικαστικές εκθέσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Πέμπτη 10 Μαΐου στις 19.00 στο Τριανόν

Ψυχές των Συνόρων / Border Souls documentary του Τάκη Μπαρδάκου
Ένα ντοκιμαντέρ για την ομορφιά της αγάπης και της αλληλεγγύης μέσα στο χάος της Ειδομένης.

Παρασκευή 11 Μαΐου στις 19:00 στον κινηματογράφο Τριανόν

Ξα Μου η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους της Κλειώς Φανουράκη

Με την κρητική γη να αποτελεί όχι απλώς πεδίο δράσης, αλλά οργανικό κομμάτι της ταινίας και φέρνοντας στο μυαλό την «αλληγορία του σπηλαίου» του Πλάτωνα, το «Ξα Μου» δεν είναι μια ταινία για την ελληνική κρίση. Είναι μια αισιόδοξη ταινία για όλες τις κρίσεις, εκείνες που καταρρίπτουν τις σταθερές και μας αναγκάζουν να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους, τη γη… και τον κόσμο γύρω μας.

Έκθεση Ζωγραφικής του Ιωακείμ Καραμανέα

Παράλληλα, το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει στον Πολυχώρο OldCityCo έργα του ζωγράφου Ιωακείμ Καραμανέα. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 10 Μαΐου στις 18.00 για ένα μήνα, τις ώρες λειτουργίας του πολυχώρου.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *