ΘΕΜΑΤΑΣινέ τεχνολογείν

H πλεκτή ταινία του Γκρεγκ Κλίμερ, με βελονάκι και φουρκέτα

Ο Γκρεγκ Κλίμερ, ένας σχεδιαστής μόδας και μέλος τoυ Parsons School of Design, έφτιαξε σίγουρα κάτι πρωτότυπο, το πρώτο πλεκτό φιλμ: Από το φιλμ στην ύφανση και πάλι πίσω!

greg climer 004Χρησιμοποιώντας την τεχνική πλεξίματος Φερ και τεχνολογία, όπως το πρόγραμμα Jacquard loom ο Κλίμερ έπλεξε ένα πρώτο δείγμα του 19 δευτερολέπτων για να αποδείξει ότι το εγχείρημα του είναι πραγματοποιήσιμο.

To τελικό τόπι υφάσματος που χρειάστηκε για να γίνει το κλιπάκι αυτό, καλύπτει ένα ολόκληρο οικοδομικό  τετράγωνο της Νέας Υόρκης!

greg climer 001Όταν τον ρώτησαν πως του ήρθε αυτή η παράλογη ιδέα απάντησε ότι τον υποκίνησε η αγάπη του για τα πλεκτά και τις ταινίες.

Ως λάτρης της ιδέας του Old School δηλαδή, να χρησιμοποιεί παλιά εργαλεία, τεχνικές και αντικείμενα για να εκφράσει κάτι νέο, είχε αρχικά την ιδέα να πλέξει μια ταινία πέντε χρόνια πριν. «Συνήθιζω να κάθομαι σπίτι και να ασχολούμαι με Photoshop ή προγράμματα μοντάζ ταινιών και ανακαλύπτω ότι αυτά τα προγράμματα μπορούν να επικοινωνήσουν με τις μηχανές πλεξίματος. Όταν βάλεις μαζί αυτές τις διαφορετικές τεχνολογίες βλέπεις ότι ξεκινούν μεταξύ τους έναν ‘διάλογο’, μιλάνε η μια στην άλλη».

greg climer 002O Κλίμερ δεν θα μπορούσε να πλέξει ο ίδιος frame by frame την ταινία του. Προσπάθησε λοιπόν να βρει ένα εργοστάσιο ή μια βιοτεχνία που να τον πάρει στα σοβαρά και να τον βοηθήσει. Τελικά δέχτηκε τη βοήθεια της βιοτεχνίας πλεξίματος του Νιου Τζέρσεϊ. Για να μπορέσει να γίνει η λεγόμενη ΄απόσταξη’ των εικόνων του φιλμ πάνω στο πλεκτό χρειάστηκε να μικρύνουν το μέγεθος του καρέ τόσο ώστε να χωράει πάνω στη μηχανή πλέξης ώστε να υπάρχουν τόσα pixels όσοι και οι κόμποι. Οι μηχανικοί αργαλειοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέχρι τέσσερα χρώματα νήματος, έτσι έπρεπε να συμπιέσουν τα χρώματα του φιλμ σε τέσσερα καθαρά χρώματα. Η παραγωγή του βίντεο των 19 δευτερολέπτων πήρε περίπου ένα χρόνο να γίνει και το τελικό τόπι ύφασματος που παράχθηκε για το σκοπό θα μπορούσε να καλύψει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο της Νέας Υόρκης!

Τώρα που απόδειξε ότι γίνεται τι ετοιμάζει ο Κλίμερ;

greg climer 003Το επόμενο βήμα που σκέφτεται να κάνει ο Κλίμερ είναι να γράψει το σενάριο και να ετοιμάσει μια μικρού μήκους ταινία για να υποστηρίξει καλύτερα το εγχείρημα του, με στόχο του μια μέρα να καταφέρει να φτιάξει ή μάλλον καλύτερα να πλέξει μια μεγάλου μήκους ταινία. Το σενάριο της μικρού μήκους ταινίας θα είναι ένα anti-bulling μήνυμα, ένα μικρό γλυκόπικρο ευχαριστήριο γράμμα στα παιδιά που τον χτυπούσαν όταν ήταν μικρός, γιατί πλέον το ξεπέρασε και αυτές οι εμπειρίες τον βοήθησαν να φτιάξει τη ζωή του όπως είναι σήμερα.

greg climer 005Ο σχεδιαστής λέει πως δεν θέλει καν να υπολογίσει πόσο σεντόνι από πλεκτό φιλμ θα χρειαστεί για τη μεγάλου μήκους ταινία για να μην τον αποθαρρύνει το νούμερο. Πάντως λέει ότι ανεξαρτήτως του πόσο καλό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι αρκετά «αναπαυτικό». Όταν δεν θα έχουν προβολή θα μπορεί κάποιος να ξαπλώσει και να πάρει έναν υπνάκο πάνω του!

Ο Γκρεγκ Κλίμερ έχει προσωπική σελίδα όπου μπορείτε να δείτε αυτό ή διάφορά άλλα πρότζεκτς του όπως το 360° Theater ή τον Photo pixels projector.

Προσωπική σελίδα: http://www.index-and-site.org/   Συμπλ.Πηγή: http://www.fastcodesign.com/

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *