TV ΚριτικέςΚΡΙΤΙΚΕΣ

New Girl: Η σειρά που είτε λατρεύεις, είτε μισείς

She is new! She’s a girl! She’s Zooey Deschanel!

New Girl Gif No2

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και τόσο “new”, η σειρά μόλις πριν ένα μήνα περίπου ανανεώθηκε για 5η σεζόν και δεν είναι ακριβώς “girl”, μιας κι ο πρωταγωνιστικός ρόλος αφορά μια γυναίκα στα 33 της (η οποία, όμως, παλιμπαιδίζει), αλλά ναι, είναι η Zooey Deschanel!

Το New Girl είναι μια σειρά που στηρίζεται στο εναλλακτικό στυλ και τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα της πρωταγωνίστριας, Zooey Deschanel. Γι΄αυτό κι ο ρόλος της ταιριάζει όσο κανένας άλλος! Θυμίζει λίγο τη Summer, από το 500 Days of Summer και ταυτόχρονα… τον Γκούφυ, αν είναι αυτό ποτέ δυνατόν!

Nick Miller quotesΌλα ξεκινούν όταν η Jess (Zooey Deschanel) συνειδητοποιεί ότι ο φίλος της την απατά. Τότε ξεκινά την αναζήτηση νέας στέγης και τι πιο (μη) φυσιολογικό από το να απορρίψει την ιδέα να συγκατοικήσει με την καλύτερή της φίλη και αντ’ αυτού να απαντήσει σε μια αγγελία, στην οποία τρεις άντρες αναζητούν συγκάτοικο;

Έτσι ξεκινά η ιστορία μιας συγκατοίκησης, η οποία θα φέρει ρίξεις, αμήχανες καταστάσεις, φιλίες κι έρωτες μεταξύ των αρχικά τεσσάρων και στη συνέχεια έξι πρωταγωνιστών της σειράς.

Αυτή τη σειρά ή θα τη λατρέψεις ή θα σε εκνευρίσει. Ενδιάμεση προσέγγιση δεν υπάρχει. Ανήκω στην πρώτη κατηγορία. Αν και οι συνεχείς αμήχανες στιγμές κατά τις οποίες η Jess τραγουδάει ή αλλάζει τη φωνή της για να καλύψει σιωπές που κανέναν δε θα πείραζαν με ενοχλούν αφάνταστα, οι χαρακτήρες που πλαισιώνουν την πρωταγωνίστρια, με κορυφαίο εκείνο του Nick Miller (Jake Johnson) είναι πραγματική αποκάλυψη!

New Girl Nick gif

Από το πρώτο επεισόδιο γίνεται σαφές ότι ενώ η σειρά εξελίσσεται κυρίως γύρω από την Jess, οι χαρακτήρες που την πλαισιώνουν δεν είναι τυχαία επιλεγμένοι. Κι ενώ σκοπός των σεναριογράφων δείχνει να είναι η εξέλιξη του Schmidt (Max Greenfield) ως νέου Barney (Neil Patric Harris, How I Met Your Mother), ο χαρακτήρας ο οποίος αναδεικνύεται είναι τελικά εκείνος του Nick: πνευματώδης, γκρινιάρης, αλλά και πολύ χαλαρός, λέει ατάκες που αφήνουν εποχή και κάνουν το ρόλο- κράχτη του «καζανόβα» και γυναικά metrosexual να μοιάζει ξεπερασμένος.

Κι αν τίποτα από τα παραπάνω δεν πείθει κάποιον να δει το New Girl, οι διάσημοι καλεσμένοι του δε μπορεί παρά να τον πείσουν: Prince, Taylor Swift, Dermot Mulroney, Olivia Munn, Lisa Cardellini, Jamie Lee Curtis, Adam Brody, Jessica Biel κι άλλοι πολλοί κάνουν το πέρασμά τους από τη σειρά κατά καιρούς.

Με απίθανες ατάκες (I don’t wash the towel, the towel washes me) κι ένα παιχνίδι, του οποίου οι κανόνες δε βγάζουν απολύτως κανένα νόημα, αλλά απολαμβάνεις να παρακολουθείς, αυτή η σειρά έχει κάτι λίγο διαφορετικό απ’ όλες τις άλλες…

New Girl Gif No1

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *