TV - ΣΕΙΡΕΣTV Κριτικές

Μεριάστε να διαβούν τα κορίτσια (GοΤ,season 6/ep.9)

9 GoT ep. 9Με σκηνοθέτη τον Miguel Sapochnik ( ο οποίος είχε επίσης σκηνοθετήσει το θεαματικό επεισόδιο Hardhome του 5ου κύκλου), το 9ο επεισόδιο του GoT κατέπληξε τα εκατομμύρια των θαυμαστών-τηλεθεατών του. Μπορεί το επεισόδιο να τιτλοφορείται Battle Of The Bastards και η εκπληκτικά σκηνοθετημένη μάχη μεταξύ Σνόου-Μπόλτον να ήταν το κύριο πιάτο, αλλά συνοδευόταν από εξίσου ενδιαφέροντα ορεκτικά—Σταρκ,Ταργκέρυεν και Γκρέητζοϊ, οι 3 κοπέλες των ισάριθμων Οίκων έκαναν δυναμικότατη εμφάνιση.

Η ξανθιά Ντενέρις με μία απολύτως καυτή (κυριολεκτικά) επίδειξη ισχύος λιάνισε τους Δουλεμπόρους και υπενθύμισε ποιός κάνει κουμάντο στη Μηρήν. «Τη δική σας παράδοση ήρθαμε να συζητήσουμε, όχι τη δική μου» λέει με ψυχρή ανωτερότητα η Ντενέρις στους πονηρούς Κυρίους, και μετά τους λιανίζει κανονικά, με τα τρία δρακόπουλά της, που πλέον μεγάλωσαν και κάνουν στάχτη και μπούρμπερη το σύμπαν , αν τα διατάξει.

6 GoT ep. 97 GoT ep.918 GoT ep.9Εκτός όμως απ΄την ζουμερή Θυελογέννητη είχαμε και την επίσκεψη της Γιάρα Γκρέητζοϊ μετά του αδελφού της, και τη σύναψη συμμαχίας, τελικώς, ανάμεσα στην (wannabe) βασίλισσα του Γουέστερος και την (wannabe) βασίλισσα των Iron Islands (η Γιάρα, πιό μετριοπαθής απ’ τον τρελάρα θείο της Γιούρον, διεκδικεί μόνο, τον θρονο που άφησε ο δολοφονημένος πατέρας της, προσφέροντας πλοία στην ανυπόμονη Ντενέρις, η οποία μάλλον είδε με πολύ καλό μάτι τη νέα της σύμμαχο). Η γυναικεία αλληλεγγύη ανάμεσα σ’αυτά τα θηλυκά με κρίση, στρατηγική και πυγμή, γεννάει ή θαύματα (ο καλύτερος κόσμος που ονειρεύεται να δημιουργήσει η Ντενέρις) ή τερατουργήματα…

Μπορεί σ’αυτό το επεισόδιο να μην απολαύσαμε καθόλου την ωραία Σέρσι και τις μηχανορραφίες της, αλλά αποζημιωθήκαμε απ΄την παρουσία αυτής που μισεί πιο πολύ απ΄τον Οίκο των Σταρκ : της Σάνσα και τη δυναμικότατη εμφάνισή της πρίν και μετά τη μεγάλη μάχη μεταξύ Τζον-Ράμσεϊ. Η μεγάλη ανατροπή προς όφελος του Τζον πρέπει να πιστωθεί στη Σάνσα και το μυστικό όπλο της που λέγεται Ιππότες της Κοιλάδας, καρπός της ανίερης ( ; ) συμφωνίας της με τον Λόρδο Μπέηλις.

10 GoT ep. 911 GoT ep. 9Η Sophie Turner έδωσε μία εντυπωσιακή ερμηνεία , που σηματοδοτεί τη σαφέστατη αλλαγή αυτού του βασανισμένου κοριτσιού , από εγωπαθές,φοβισμένο πλάσμα σε σκληρή ( και ραδιούργα ; ) νέα γυναίκα με μυστική ατζέντα. Η λυτρωτική έκβαση της συγκλονιστικής μάχης στο Γουίντερφελ που όλοι γνωρίζουμε, όπως και η επανεμφάνιση του οικόσημου των Σταρκ στα τείχη, μοιάζουν να σκιάζονται ελαφρώς ,απ΄αυτή την ύποπτη συμφωνία της Σάνσα με το κολοβό φίδι που λέγεται Μπέηλις.

Η απόκρυψη εκ μέρους της αυτής της βοήθειας (που στοίχισε τόσους νεκρούς στο στρατόπεδο του Σνόου, και ίσως διαφορετική πολεμική τακτική απ΄τη μεριά του), ίσως να δικαιολογείται απ΄το ότι δεν ήταν σίγουρη πως ο συμφεροντολόγος Μπέηλις θ’ανταποκρινόταν τελικώς. Ποιά θα είναι η συνέπεια αυτής της, πίσω απ΄την πλάτη του Τζον, συμφωνίας, θα το δούμε στην πορεία—θυμίζω πως ο Littlefinger ήταν αθεράπευτα ερωτευμένος με τη μάνα της Σάνσα, Λαίδη Κάτλιν, και δεν αποκλείεται στο πίσω μέρος του μυαλού του να μαγειρεύει γάμο με την ταλαίπωρη Σάνσα, ώστε και να ικανοποιήσει τρόπον τινά το ερωτικό απωθημένο του, και μέσω αυτής να γίνει ‘Αρχοντας του Γουίντερφελ ( ο Τζον ,ακόμα, θεωρείται απ όλους μπάσταρδος ως γνωστόν, άρα μη νόμιμος διεκδικητής του θρόνου).

Σε κάθε περίπτωση, η Σάνσα έχει δεσμευτεί γραπτώς ότι θα τον ανταμείψει για τη βοήθειά του, ας πρόσεχε…

Αυτό που έμεινε ως επίγευση απ΄το , πιστεύω, καλύτερο επεισόδιο της σεζόν, ήταν το όλο νόημα θριάμβου , μειδίαμα της νεαρής Σταρκ καθώς άκουγε τα φονικά σαγόνια των σκυλιών του Ράμσεϊ να «σκάνε» πάνω στα μούτρα του…

Όπως και η καταπληκτική σεκάνς της από αέρος επίθεσης της ξανθής δρακομάνας, καβάλα στο μεγαλύτερο εκ των τριών παιδιών της.

Τα κοράσια του GoT είν’ εδώ. Κρίνουν, αποφασίζουν κι εκτελούν- σωστά ή λανθασμένα θα φανεί στο μέλλον.

13 GoT ep. 919 GoT ep. 920 GoT ep. 91 GoT s.6 ep.92 GoT s.6 ep.93 GoT s.6 ep.94 GoT s.6 ep.95 GoT ep.98 GoT ep. 923 GoT s.6 ep. 914 GoT ep. 915 GoT ep. 917 GoT ep.922 GoT ep.9

Κατερίνα Καρά

Την πρώτη ταινία την είδε πριν πολλά χρόνια σε συνοικιακό σινεμά. Τραυματική εμπειρία... Επική η ταινία. Από τότε δηλώνει ανερυθριάστως ότι οι ταινίες (όπως και τα βιβλία) την έχουν πάρει κανονικά στο λαιμό τους. Πιστεύει ότι το σινεμά, όπως και η Τέχνη γενικώς, ΔΕΝ θα πεθάνει ποτέ, επειδή η τρισάθλια πραγματικότητα ειρωνεύεται χοντρά τις προθέσεις και τα όνειρά μας... Άρα κάπως πρέπει να αποδίδεται δικαιοσύνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *