ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

O «Οίκτος» εξασφάλιζει μεγάλη χρηματοδότηση από το Eurimages

Χρηματοδότηση ελληνικής συμπαραγωγής από το Eurimages

ekkΜεγάλη επιτυχία για την ταινία «Οίκτος», ελληνοπολωνικής συμπαραγωγής, η οποία εξασφάλισε το ποσό των 100.000€, στην τελευταία συνεδρίαση του Eurimages, που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ. Η συνάντηση έγινε από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου και το σχέδιο υποστήριξε ο Αλέξης Γρίβας, εκπρόσωπος του Ε.Κ.Κ. στο Eurimages.

Η ταινία που χρηματοδοτείται είναι σε σκηνοθεσία του Μπάμπη Μακρίδη («L.», «Ο Τελευταίος Φακίρης»),  σε σενάριο που συνυπογράφει με τον Ευθύμη Φιλίππου (the Lobster, Chevalier, Κυνόδοντας, Άλπεις). Είναι η δεύτερη τους συνεργασία, μετά το «L.» (2012).

Η ιστορία αφορά έναν άντρα που νιώθει ευτυχισμένος μόνο όταν είναι δυστυχισμένος και επιβιώνει σε έναν κόσμο που δεν είναι όσο σκληρός θα ήθελε. Ένας άντρας που έχει ανάγκη τον οίκτο, που έχει εξάρτηση από την λύπη και που δημιουργεί μόνος του τον πόνο όταν δεν του προσφέρεται.

Η παραγωγή ανήκει στους Αμάντα Λιβανού και Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο από την Ελλάδα με συμπαραγωγούς τις Klaudia Smieja και Beata Rzezniczek από την Πολωνία και με συνεργάτη Παραγωγό τον Peter Carlton από την Αγγλία. Συγκριμένα οι εταιρίες που συμμετέχουν είναι οι NEDA FILM, FALIRO HOUSE PRODUCTIONS (Ελλάδα), MADANTS (Πολωνία), με τη συμπαραγωγή της ΕΡΤ και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση -Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και σε συνεργασία με την Warp Films (Ηνωμένο Βασίλειο). Ο συνολικός προϋπολογισμός της ταινίας ανέρχεται στα 706.000€ και τα γυρίσματα θα γίνουν στην Αθήνα το φθινόπωρο του 2016.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *