ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το «Για Πάντα» στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ

gia-panta002

Το Για Πάντα, η νέα ταινία της Μαργαρίτας Μαντά, θα πραγματοποιήσει την ευρωπαϊκή της πρεμιέρα, στα πλαίσια της ενότητας Bright Future του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, που θα διεξαχθεί από τις 21 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου.

Το Φεστιβάλ του Ρότερνταμ είναι από τα πιο γνωστά κινηματογραφικά Φεστιβάλ στον κόσμο. Στις 12 μέρες που διαρκεί, εκατοντάδες επαγγελματίες του κινηματογράφου αλλά και άλλοι καλλιτέχνες, παρουσιάζουν τη δουλειά τους.

Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει 220 ταινίες μεγάλου μήκους καθώς και 320 μικρού μήκους, από 6 χώρες.

Η ΤΑΙΝΙΑ

Δύο άνθρωποι μόνοι τους, μέσα σε μία πόλη έρημη.  Ο Κώστας και η Άννα, στην Αθήνα.

Ο Κώστας είναι οδηγός στον Hλεκτρικό Σιδηρόδρομο που διασχίζει κάθε μέρα την πόλη από τη μία της άκρη στην άλλη και κυλάει πάνω στα ίχνη των αρχαίων της ποταμιών που σκεπάστηκαν για να γίνουν δρόμοι.

Η Άννα είναι πωλήτρια ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στον Πειραιά, στο λιμάνι της πόλης, εκεί όπου κάποτε τα ποτάμια της χύνονταν στη θάλασσα.

Ο Κώστας ξέρει την Άννα. Την βλέπει από το τζάμι της καμπίνας του κάθε πρωί που την παίρνει με το τραίνο του από το Θησείο για να την πάει στον Πειραιά, κάθε απόγευμα που την παίρνει από τον Πειραιά για να την πάει πίσω στο Θησείο.

Η Άννα δεν ξέρει τον Κώστα. Από το τζάμι του βαγονιού της βλέπει κάθε μέρα την ίδια διαδρομή στην ερημιά της πόλης χωρίς να ξέρει ποιος οδηγεί το τραίνο.

Ο Κώστας και η Άννα κάνουν κάθε μέρα το ίδιο πράγμα, με τον ίδιο τρόπο και στον ίδιο ρυθμό. Πάνε στη δουλειά τους, τελειώνουν τη δουλειά τους, επιστρέφουν στο σπίτι τους, τρωνε βραδινό μπροστά σε μια ανοιχτή τηλεόραση.

Την ημέρα που ένα τυχαίο γεγονός  ανατρέπει  τη ζωή του, ο Κώστας αποφασίζει να βγει απ’ τη μοναξιά του και να προσεγγίσει την Άννα.

Αρχικά διστακτικά και μετά επίμονα, ο Κώστας θα διεκδικήσει το δικαίωμά του στη ζωή και τον έρωτα.

Αρχικά επιφυλακτικά και στη συνέχεια αποφασιστικά, η Άννα  θα  αφήσει τη μοναξιά της και θα ενδώσει στην ανάγκη της για αγάπη παντοτινή.

Οι δύο αυτοί άνθρωποι θα συναντηθούν στην έρημη Αθήνα,  στην αυγή μιας καινούργιας, φωτεινής μέρας.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *