TV - ΣΕΙΡΕΣTV Κριτικές

Απ’ τους συζύγους θα το βρούν (GoT/ season 6.ep.6)


12 GoT s.6 ep.6Ποιός είπε ότι το 6ο επεισόδιο του GoT δεν είχε εξελίξεις , και μάλιστα πολύ ενδιαφέρουσες;

Εκτός απ’ την ταλαίπωρη ‘Αρυα η οποία ξεθάβοντας το ξίφος της, ξέθαψε και τον παλιό (καλό) εαυτό της- ελπίζω να σπάσει τα μούτρα εκείνης της αχώνευτης «συμμαθήτριάς» της, όπως της αξίζει- σημειώθηκε άλλη μία εξέλιξη ιδιαιτέρως δυσοίωνη θα έλεγα : η «νέα συμμαχία μεταξύ Στέμματος και Πίστης» όπως ανακοίνωσε περιχαρής ο Βασιλιάς Τόμεν (τρομάρα να σου’ ρθει μαμόθρεφτο) μπροστά στους εμβρόντητους σερ Τζέημι, Ολένα Ταϊρέλ και τον χαζοχαρούμενο σύζυγό της, και στο αλαλάζον πλήθος που είχε μαζευτεί για να παρακολουθήσει τσάμπα τσόντα (βλέπε την πορεία εξιλέωσης της Μάρτζορι, τσιτσίδι προφανώς) αλλά τελευταία στιγμή, άλλαξε το πρόγραμμα.

Ωραιότατη και άκρως ανησυχητική λοιπόν σεναριακή ανατροπή σημειώθηκε σ’ αυτό το επεισόδιο, με την Μάρτζορι να εμφανίζεται πλέον προσήλυτη του Υψηλού Σπουργίτη , γοητευμένη απ΄τις διδαχές του και διατεθειμένη ν’ αλλάξει ζωή φέρνοντας και παρέα, τον ξετρελαμένο μαζί της, σύζυγό της Τόμεν, ο οποίος— νιώθοντας πιό σίγουρος για τον εαυτό του/ ευτυχισμένος που ξαναείδε τη σύζυγό του/ προσπαθώντας ν’απεμπλακεί απ΄την επιρροή της πανούργας μητέρας του; — ακολουθεί την μετανοημένη (ή έξοχη υποκρίτρια ) Μάρτζορι στην καινούργια της εμμονή και ανακαλύπτει τις παρεξηγημένες «χάρες» του Υψηλού Σπουργίτη.

1 GoT s.6 ep.62 GoT s.6 ep.63 GoT s.6 ep.6Τι έπαθαν ξαφνικά οι δύο νέοι βασιλείς του Kings Landing ε; Είδαν το φως το αληθινό, ή μήπως – η πονηρή Μάρτζορι ιδίως, που συνεχώς δηλώνει ότι θ’ αγαπάει πάντα τον αδελφό της —ξεπερνάει στην πανουργία ακόμη και την πεθερά της; Ο μοσχοαναθρεμμένος Τόμεν, με την τσιριχτή φωνούλα και τα ροδαλά χειλάκια του, τι κάνει ακριβώς; ασκεί την ex oficio εξουσία του, ή προσπαθεί να πατήσει πόδι στη μαμά του, με άγνωστα αποτελέσματα; Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θ’αντιδράσει η ωραία Σέρσι στην «ανταρσία» του γιού της, δεδομένης και της άσβεστης επιθυμίας της να συντρίψει τον Σπουργίτη και όχι να ενισχύσει την επιρροή του. Θυμίζω ότι ο Τζέημι δεν της ανέφερε τίποτα επ΄αυτού.

Σε κάθε περίπτωση, οι σεναριακές ανατροπές είναι που κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον μας, μεσούσης της 6ης σεζόν, και η έκπληξη των εκατομμυρίων θεατών αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία της.

4 GoT s.6 ep.65 GoT s.6 ep.66 GoTs.6 ep.67 GoT s.6 ep.68 GoT s.6 ep.69 GoT s.6 ep.610 GoTs.6 ep.611 GoTs.6 ep.6

 

 

Κατερίνα Καρά

Την πρώτη ταινία την είδε πριν πολλά χρόνια σε συνοικιακό σινεμά. Τραυματική εμπειρία... Επική η ταινία. Από τότε δηλώνει ανερυθριάστως ότι οι ταινίες (όπως και τα βιβλία) την έχουν πάρει κανονικά στο λαιμό τους. Πιστεύει ότι το σινεμά, όπως και η Τέχνη γενικώς, ΔΕΝ θα πεθάνει ποτέ, επειδή η τρισάθλια πραγματικότητα ειρωνεύεται χοντρά τις προθέσεις και τα όνειρά μας... Άρα κάπως πρέπει να αποδίδεται δικαιοσύνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *