ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Νάνος στο Σπίτι (Gnome Alone)

3popcorn

Όταν η Κλόε θα βρεθεί για ακόμα μια φορά σε νέο σπίτι με την μητέρα της, θα προσπαθήσει να κάνει καινούργιους φίλους και να γίνει αγαπητή στα δημοφιλή κορίτσια του σχολείου. Όλα μοιάζουν φυσιολογικά μέχρι να ζωντανέψουν οι νάνοι του κήπου και να συνειδητοποιήσει ότι το νέο της σπίτι αποτελεί πύλη για την είσοδο στρογγυλών και πεινασμένων πλασμάτων που προέρχονται από άλλη διάσταση, τους Μπίλιες.

200__0060__main__compositing__v001_l.1043

Η Κλόε όμως πέρα από τους νάνους έχει στον πλευρό της και τον Λίαμ, ένα αγόρι όχι και τόσο εντυπωσιακό αλλά αρκετά ικανό να παγιδεύει τα στρογγυλοεξωγηινάκια. Οι δύο τους θα δοκιμαστούν ως προς την φιλία τους στην προσπάθεια τους να σώσουν τον κόσμο.

Οι εφηβικές ανησυχίες και η αγωνία της αποδοχής αποτυπώνονται στο Gnome Alone που ξέρει πολύ καλά την συνταγή για μια απολαυστική σύνθεση ηρώων. Οι Μπίλιες, στον ρόλο του κακού, αποτελούν ένα αντίγραφο των Minions του Απαισιότατου. Γλυκύτατοι, κακοί χωρίς πρόθεση, πολύ πεινασμένοι που βγάζουν σύντομες ακαταλαβίστικες κραυγούλες για να δηλώσουν εκείνο που θέλουν περισσότερο, φαΐ!

Γεμάτο μηνύματα προς την σωστή κατεύθυνση, όπως η πίστη που πρέπει να έχουμε στον εαυτό μας και η όρθωση αναστήματος απέναντι στην κοινωνική περιθωριοποίηση, αποτελεί μια τρυφερή και διασκεδαστική μάχη μεταξύ μικροσκοπικών πλασμάτων ικανή να την απολαύσεις χωρίς ενοχές σε κάθε ηλικία.

240__0680__main__compositing__v004_l.1131

 

Γιώτα Τσιορβά

Θυμάται τον εαυτό της να κλαίει επειδή η μαμά της δεν ήθελε να την πάει να δει το «Μπάμπι το Ελαφάκι»... Σκασίλα της για το ελαφάκι, σινεμά ήθελε να πάει… και ακόμα αυτό θέλει… να πηγαίνει σινεμά… να βλέπει ταινίες… με αδυναμία στα κινούμενα σχέδια (όσα χρόνια και αν περάσουν!) και μεγάλη της αμαρτία οι ταινίες με μεταφυσικούς πρωταγωνιστές (βαμπίρ, λυκανθρώπους, ζόμπι κτλ.). Παρ’όλα αυτά θα δει τα πάντα. Και σημαντική σημείωση: δεν έχει κοιμηθεί ποτέ σε ταινία, όσο κουρασμένη και αν είναι, όσο βαρετή και να είναι η ταινία. Αρκεί να είναι σινεμά… χόμπι, ανάγκη, εξάρτηση, έρωτας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *