ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ιστορίες για Θρόνους, Παιχνίδια και Δράκους

Ωραίοι οι Γάλλοι και οι ταινίες τους αλλά το πραγματικό γεγονός των ημερών είναι η έναρξη της τρίτης σεζόν του  Game Of Thrones, η οποία έχει ανακηρυχτεί από τους θεατές σαν την μόνη προσπάθεια απόδοσης Medieval-Fantasy που μπορεί να αναμετρηθεί με το Lord Of the Rings. Η αναμετάδοση της τρίτης σεζόν βρίσκεται ήδη στο δεύτερο επεισόδιο και έχει σπάσει όλα τα ταμεία έχοντας τηλεθέαση 4.4 και 4.3 εκατομμύρια τηλεθεατές στο πρώτο και δεύτερο επεισόδιο αντίστοιχα. Τα torrents  στο διαδίκτυο έχουν πάρει φωτιά, εκτινάσσοντας την στην πρώτη θέση των πιο πειρατικά μεταμορφωμένων σειρών (most pirated series of the year). Αμέσως μετά την πρεμιέρα η ΗΒΟ ανακοίνωσε ότι προχωράει και στη δημιουργία τέταρτης σεζόν.

Νέοι χαρακτήρες

Φέτος θα έχουμε μια πληθώρα νέων χαρακτήρων. Έναν αναλυτικό πολυμεσικό οδηγό της τρίτης σεζόν με χάρτες, διαγράμματα, τοποθεσίες και γενεαλογικά δέντρα ανά επεισόδιο μπορείτε να βρείτε στο ιστότοπo της HBO.

Για όσους περιμένουν να το δουν αργότερα εδώ είναι μια περιγραφή του πρώτου επεισοδίου χωρίς σπόιλερ . Ενώ ακολουθεί ένα μικρό βίντεο περίληψη του δεύτερου επεισοδίου.

Ειδικά εφέ

Αξίζει να κάνουμε ειδική μνεία στο ειδικά εφέ των δράκων τα οποία έχει αναλάβει η Pixomondo. Σε πρόσφατη συνέντευξη στο Volture αναφέρεται ότι φέτος θα δούμε τους τρεις δράκους να μεγαλώνουν αισθητά και να αναπτύσσουν ιεραρχία και χαρακτήρα (ο μαύρος δράκος Drogon θα είναι ο αρχηγός). Η εμφάνιση τους είναι ένα κράμα από δράκο Commodo και Gremlin ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αναπαράσταση της συμπεριφοράς τους όταν εξαγριώνονται. Για αυτό το σκοπό μελετήθηκαν ιδιαίτερα οι συμπεριφορές ζώων της φύσης όπως σαύρες και εξαγριωμένα σμήνη χηνών αλλά και τηλεοπτικές μεταφορές δεινοσαύρων όπως του Jurassic Park. Ενώ έχει γυριστεί και διαφημιστικό σπότ για την προσέλκυση συνδρομητών με τους δράκους και την Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) σε πρώτο ρόλο.

Ακολουθεί μια φανταστική ανάλυση των ειδικών εφέ της δεύτερης σεζόν.

Για τους φαν και όχι μόνο προτείνω να προσθέσετε την ειδική σελίδα των ελλήνων φαν της σειράς http://www.gameofthrones-grfans.com/ στα bookmark σας

Δημήτρης Χριστόπουλος

Ξεκίνησε το '80 με τετράχρωμα pixel που έβλεπε στην 14 ιντσών τηλεόραση του και έφτασε στο σήμερα προγραμματίζοντας στερεοσκοπικές 3D παραγωγές full HD για πλανητάρια. Μοναχικός cowboy κάθεται μεταμεσονύκτια, όταν τα πάντα έχουν σωπάσει, μπροστά στο θαμπό φως της οθόνης του και περιπλανιέται ανάμεσα στα μηδενικά και άσους του internet, μάχεται σε ψηφιακούς κόσμους των video games και καλπάζει στο κόσμο των cine effects. Θα προσπαθήσει να σας περιγράψει αυτά που βλέπει απλά και απέριττα, "Talk to me like Ι am a six year old!".

3 σκέψεις σχετικά με το “Ιστορίες για Θρόνους, Παιχνίδια και Δράκους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *