ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Η Hammer Film Productions ανοιχτή προς το κοινό για πρώτη φορά

Όσοι είστε λάτρεις των θρίλερ σίγουρα γνωρίζετε την Hammer Film Productions. Η εταιρεία που έχει συνδέσει το όνομά της με γνωστές τρομακτικές προσωπικότητες, όπως τον Φρανκενστάιν, τον Δράκουλα και τη Μούμια, έχει παραδώσει πάνω από 240 σενάρια των ταινιών της στο πανεπιστήμιο του Leicester.

Το πανεπιστήμιο επέτρεψε για πρώτη φορά στο κοινό (5 Νοεμβρίου) να απολαύσει την ανεκτίμητη αυτή συλλογή, η οποία εκτός από τα σενάρια θα έχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, άρθρα, βιβλία, πόστερ και συλλεκτικά αντικείμενα όπως η τράπουλα της Hammer.

qwe

Λίγα λόγια για την Hammer Film Productions

Η Hammer Film Productions ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1934 από τους William Hinds και James Carreras στην Αγγλία. Γνωστή για το gothic στυλ των ταινιών που αναλάμβανε, η εταιρεία παραγωγής έφτασε στο ζενίθ της επιτυχίας στα μέσα της δεκαετίας του ’50 ως τα τέλη της δεκαετίας του ’70.

Οι πιο γνωστές ταινίες της εταιρείας ήταν «Η Κατάρα του Φρανκενστάιν», «Ο Δράκουλας» και «Η Μούμια», τα οποία αποτέλεσαν έμπνευση για τα σίκουελ που ακολούθησαν μετά.

 

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *