Σινέ τεχνολογείν

Hereafter Featurette Visual Effects

Απολαυστικό και άκρως ενημερωτικό βιντεάκι για τη χρήση των ειδικών εφέ στην ταινία Hereafter του Clint Eastwood.

Το βιντεο επικεντρώνεται στο κομμάτι της ταινίας με το τσουνάμι, γενικά δεν πρέπει να υπήρχε ουτε μια εξωτερική λήψη χωρίς κάποια επεξεργασία με CGI (Computer Generated Imagery) εφέ εκ των υστέρων. Ξεχωρίζουν οι εξής τεχνικές.

  1.  Συνθεση σκηνής απο πραγματικές και ψηφιακές λήψεις. Αυτή η τεχνική επιτρέπει όχι μόνο τη δημιουργία σκηνών καταστροφής οπως στην παραλία αλλά και εικαστικές παρεμβάσεις στις οποίες ο σκηνοθέτης αλλάζωντας το φόντο η προσθέτωντας ενα κτήριο και κάποια δέντρα στο τέλος του δρόμου δίνει βάθος και αλλή προοπτική στην αρχική λήψη.
  2.  Επεξεργασία χρώματος, ώστε να ταιριάζει η λήψη που έγινε στο στούντιο με τη απόδοση της τελικής σκηνής. π.χ. σε σκηνες κάτω απο το νερό.
  3.  Φανταστικός ήταν ο τρόπος που συνδιάστηκαν οι λήψεις τον ηθοποιών που έγιναν είτε σε πισίνα ενός στούντιο είτε στον πραγματικό ωκεανό με εικονικά σκηνικά. Αυτές οι λήψεις όχι μόνο εισήγαγαν τον ηθοποιό στο εικονικό σκηνικά αλλα και λίγο απο το πραγματικό περιβάλλον (τα νερά στα οποία έκανε πως χαροπάλευε, οι αφροί του νερού) προσδίδοντας ενα εξαιρετικά ρεαλιστικό αποτέλεσμα.
  4.  Καταγραφή κίνησης των ηθοποιών μέσω Motion Capture όπως στο Αβαταρ.
  5.  Facial tracking δηλαδη έυρεση του που είανι το πρόσωπο ενός ηθοποιού σε ένα κομματί της ταινίας ανα καρέ για εισαγωγή  πληγών γδαρσιμάτων στο πρόσωπο της ηθοποιού. Αντικαθιστώντας το πραγματικό μακιγιάζ.
  6. Δημιουργία ακριβών σκηνών με χαμηλό κόστος, όπως στο να εισαγουν ενα ψηφιακό Boing να ταξιδεύει σε ένα ηλιοβασίλεμα της επιλογής τους.
  7. Εισαγωγή δακρύων στο πρόσωπο ενός ηθοποιού (γιατι δεν μπορούσε να κλάψει αληθινά;) καλυτερευοντας την ερμηνεία.

Αυτό που με εξέπληξε οτι χρησιμοποιούν τα CGI πλέον εκτός απο τα σκηνικά ακόμα και πάνω στους ήδιους τους ηθοποιούς προσδίδοντας το κατι παραπάνω στην ερμηνεία τους.
CGI assisted and enhanced acting…

Enjoy
Trinity


HEREAFTER Featurette:  Visual Effects Shot Breakdowns Reel from ScanlineVFX on Vimeo.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *