ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινεμά

Καυτή Καταδίωξη (Hot Pursuit)

half-popcorn

Τι κάνει το Χόλιγουντ όταν στερεύει από ιδέες; Παίρνει δύο γνωστούς/ές ηθοποιούς, τους δίνει ρόλους αταίριαστων και ανταγωνιστικών προσωπικοτήτων και τους βάζει είτε να κυνηγούν ο ένας τον άλλο (βλέπε Επικηρύσσοντας την Πρώην), είτε να πραγματοποιούν μαζί ένα road movie (Μη Σπρώχνεις Έρχομαι). Είναι μία συνταγή που ελάχιστες φορές έχει επιτυχία.

hot-pursuit-004

Στην περίπτωση της Καυτής Καταδίωξης, η Ριζ Γουίδερσπουν ερμηνεύει μία εξυπνακίστικη και υπερβολικά προσκολημμένη στους κανόνες αστυνομικίνα που τη στέλνουν να προστατεύσει τη σύζυγο ενός συνεργάτη διαβόητου μαφιόζου που έχει αποφασίσει να καταθέσει εναντίον του πρώην αφεντικού του. Τα πάντα πάνε στραβά και οι δύο γυναίκες (τη σύζυγο ερμηνεύει η Σοφία Βεργκάρα) βρίσκονται κυνηγημένες από ανθρώπους που θέλουν να τις δολοφονήσουν, αλλά και από την αστυνομία.

Το πρόβλημα με την Καυτή Καταδίωξη είναι ότι η «συνταγή» που αναφέραμε παραπάνω δεν κρύβεται. Βάζεις δύο ωραίες παρουσίες, μερικά αστεία για σεξ και για σωματικά υγρά (στην περίπτωση αυτής της ταινίας η περίοδος είναι ότι για τις ανδρικές καφρο-κωμωδίες το σπέρμα), βάζεις τους χαρακτήρες σου να συγκρούονται ξανά και ξανά και στο τέλος να αποδέχονται ο ένας τον άλλο.

hot-pursuit-003

Δεν υπάρχει τίποτα πρωτότυπο ή φρέσκο στην ταινία της Αν  Φλέτσερ (The Proposal), οι δύο κεντρικές ηρωίδες είναι απλά εκνευριστικές, τα plot twists αναμενόμενα, ενώ η ταινία δεν διαθέτει ούτε ιδιαίτερο χιούμορ. Όσο για τις ερμηνείες; Η Σοφία Βεργκάρα είναι ξανά «φωνακλού», ενώ η Ριζ Γουίδερσπουν αποδεικνύει ότι είναι ικανή και για το καλύτερο και για το χειρότερο.

Τελικά η συνταγή δεν αρκεί για να φτιάξει κανείς ένα νόστιμο πιάτο…

hot-persuit-002

Τελικά να τη δω;

Δεν διαφέρει σε τίποτα από δεκάδες άλλες κωμωδίες (ο Θεός να τις κάνει) τέτοιου είδους που έχετε δει στη ζωή σας. Αν πάλι το είδος αυτό σας αρέσει, τότε δείτε την. Το γέλιο δεν είναι εγγυημένο.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *