ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Η «Πολυξένη» επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα Όσκαρ

polyxeni002

Η ταινία Πολυξένη της Δώρας Μασκλαβάνου, είναι η επίσημη πρόταση της Ελλάδας για την τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ. Η πρόταση της αρμόδιας επιτροπής γνωμοδότησης με πρόεδρο τον Μανούσο Μανουσάκη θα πρέπει τώρα να επικυρωθεί από την υπουργό Πολιτισμού.

Σημειώνεται ότι η συνήθης πρακτική σε προηγούμενα χρόνια ήταν η ταινία που κέρδιζε το μεγάλο βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (στην περσινή τελετή απονομής μιλάμε για τον Γιο της Σοφίας) να είναι η ελληνική πρόταση για τα Όσκαρ (καθώς η επιτροπή ακολουθούσε την απόφαση της ΕΑΚ).

Η Πολυξένη κέρδισε 4 βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, μεταξύ άλλων βραβείο Α Γυναικείου Ρόλου, Β Γυναικείου Ρόλου, Φωτογραφίας και Μουσικής.

Ένα ζευγάρι επιφανών Κωσταντινοπολιτών υιοθετεί μια ορφανή Ελληνοπούλα. Της προσφέρουν ένα ισχυρό όνομα και επιζητούν την αφοσίωσή της στα γηρατιά τους. Έτσι, το 1957, η 12χρονη τότε Πολυξένη, αποχωρίζεται αναγκαστικά το μικρότερο αδερφό της στο ορφανοτροφείο και ξεκινά μια νέα ζωή με άριστες προδιαγραφές. Μορφώνεται, ονειρεύεται και διεκδικεί τη ζωή, χωρίς να μπορεί να υποψιαστεί και να διαχειριστεί το σχέδιο εξόντωσης που στήνεται πίσω απ’ την πλάτη της με στόχο την κληρονομιά της. Το κορίτσι ερωτεύεται τον Τούρκο Κερέμ.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *