ΘΕΜΑΤΑΦεστιβάλ

Italian Film Days στις Νύχτες Πρεμιέρας

Αφιέρωμα στο σύγχρονο ιταλικό σινεμά πραγματοποιούν οι φετινές Νύχτες Πρεμιέρας.

Στο «Italian Film Days» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 22ης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, θα παρουσιαστούν μερικές από τις καλύτερες ιταλικές ταινίες της χρονιάς, οι οποίες εκπροσωπούν ένα ανανεωτικό ρεύμα στο ιταλικό κινηματογράφο.

italian-days

Τρία χρόνια μετά τον φιλμικό δυναμίτη του «Ανθρώπινου Κεφαλαίου», ο Πάολο Βίρτζι ακολουθεί δύο γυναίκες στο δρόμο προς την ελευθερία, στο «Like Crazy». Ο Πιέρο Μεσίνα κινηματογραφεί τον θρήνο και μεταμορφώνει τη Ζιλιέτ Μπινός σε μεσογειακή μητρική φιγούρα, στο «L’ Attesa». Ενας έρωτας ανθίζει μέσα στη φυλακή, στο «Fiore» του Κλαούντιο Τζοβανέζι. Δύο σιαμαίες αδελφές καλούνται να λάβουν μια δύσκολη απόφαση στο «Indivisibili» του Εντοάρντο Ντε Αντζελις. Ο Ρομπέρτο Αντο παντρεύει το μυστήριο με τη μεταφυσική στο «The Confessions». Και στο «Suburra», ο Στέφανο Σολίμα αφηγείται μια συναρπαστική ιστορία διαφθοράς σε μια Ρώμη όπου δεν σταματά ποτέ να βρέχει.

Το αφιέρωμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Νυχτών Πρεμιέρας που λαμβάνουν χώρα από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου στις αίθουσες Δαναός 1, Ιντεάλ και Παλλάς.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *