ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Κολύμπα (ή αλλιώς βυθίσου)

grand-bain

3popcorn

Χαρακτηριστική crowd-pleaser ταινία -κέρδισε και βραβείο Κοινού στο 20ό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου- το Κολύμπα (ή αλλιώς Βυθίσου)  του Ζιλ Λελούς είναι φτιαγμένο για όσους αγάπησαν το Full Monty.

Η λογική είναι η ίδια. Μερικοί οργισμένοι, καταθληπτικοί, κουρασμένοι από τη ζωή άνδρες, κάνουν προπονήσεις συγχρονισμένης κολύμβησης στην πισίνα της γειτονιάς τους, υπό το βλέμμα μιας πάλαι ποτέ ένδοξης κολυμβήτριας (Εφιρά). Παρ’ όλο που μοιάζουν μάλλον αδέξιοι, επιμένουν και αποφασίζουν μάλιστα να διαγωνιστούν σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το φιλμ επικεντρώνεται σε κάθε έναν ξεχωριστά από αυτούς τους αδέξιους, απογοητευμένους τύπους που αναζητούν παρηγοριά σε κάτι όμορφο.

Η feelgood ταινία του Λελούς είναι φτιαγμένη για θερινό σινεμά, διαθέτει μια ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών (μεταξύ άλλων οι Αμαλρίτς, Κανέ) και ενδιαφέροντες χαρακτήρες (όπως την κακιασμένη ΑμεΑ καθηγήτρια κολύμβησης).

Θα σας κάνει να περάσετε καλά, να ξεχαστείτε και να γελάσετε (δυνατά και χωρίς ντροπή).

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *