ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Θα σε περιμένω, πάντα (La corrispondenza)

1popcorn

Η Έιμι (Όλγκα Κουριλένκο) είναι φοιτήτρια αστροφυσικής που διατηρεί ερωτική σχέση με έναν μεγαλύτερο σε ηλικία άνδρα, έναν καθηγητή αστροφυσικής, τον Εντ (Τζέρεμι Άιρονς). Λόγω της απόστασης που συχνά τους χωρίζει, έχουν βρει τρόπους να επικοινωνούν σχεδόν καθημερινά. Κάποια μέρα, η Έιμι θα πληροφορηθεί ότι ο Εντ πέθανε, αλλά η ίδια θα συνεχίσει να λαμβάνει επιστολές και μέιλ σε καθημερινή βάση.

corrispondenza-002

Ο Τζουζέπε Τορνατόρε προσπαθεί στη νέα του ταινία να συνδυάσει ερωτισμό και μυστήριο. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι δεν τα καταφέρνει καλά σε κανένα από τα δύο στοιχεία. Αν και η σκέψη του έχει ενδιαφέρον (πόσοι Εντ και πόσες Όλγκα υπάρχουν σε κάποιο παράλληλο σύμπαν και πώς θα αντιδρούσαν αυτοί οι δύο), γρήγορα εξαντλείται σε κουραστικούς μονολόγους, είτε από την πλευρά του Εντ, είτε από εκείνη της Έιμι.

corrispondenza-004

Το πρόβλημα ξεκινά, σαφώς, από τους δύο κεντρικούς χαρακτήρες. Η Έιμι είναι μία φοιτήτρια αστροφυσικής – κασκαντέρ – καρατέκα με ένα ψυχολογικό τραύμα. Πρόκειται για έναν χαρακτήρα τελείως αναληθοφανή. Αλλά και η εξέλιξη της ιστορίας είναι ακριβώς το ίδιο: γεμάτη στοιχεία που στο χαρτί πιθανότατα να έμοιαζαν στον Τορνατόρε ως ενδιαφέροντα, αλλά στην οθόνη είναι απλά εκφάνσεις προσωπικών του εμμονών που μοιάζουν πλέον να μην αφορούν τον θεατή με τη φλυαρία τους.

corrispondenza-003

Όσο για το μυστήριο; Και αυτό ακόμα το έχεις λύσει προτού καν αρχίσει η διαδικασία της αναζήτησης.

Αυτό που σου μένει είναι οι ενδιαφέρουσες προθέσεις και τα υπέροχα τοπία της Ιταλίας.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *