Ελληνικό Σινεμά

Βραβεία μαζεύει ο «Μικρός Βασιλιάς»

Νέα διάκριση για τον «Μικρό Βασιλιά», τη μικρού μήκους ταινία του Σωκράτη Αλαφούζου.

Η ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του ηθοποιού απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους ταινίας στο Διεθνές Τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μανχάταν. Είχε προηγηθεί η βράβευσή της με  Βραβείο Κοινού στο 60Ν OS International Film Festival στη Νορβηγία και το Bραβείο Kαλύτερου Ξενόγλωσσου Ηθοποιού που κέρδισε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μαδρίτης.

Η ταινία θα λάβει επίσης μέρος στα Φεστιβάλ: DC SHORTS, στην Ουάσινγκτον, Salento International Film Festival στην Ιταλία, BuSho Film Festival στην Βουδαπέστη, Hollywood Shorts στο Λος Άντζελες, Cyprus International Film Festival στην Λευκωσία.

Η ταινίνα πραγματεύεται τον καταπιεσµένο θυµό, τα απωθημένα και τα συµπλέγµατα που κουβαλά ένας άνθρωπος που η παιδική του ηλικία δεν υπήρξε η ιδανική. Ο Άρης είναι ένα παιδί που κακοποιήθηκε κατά την διάρκεια της παιδικής του ηλικίας. Η εσωστρέφεια και η ντροπή του δεν τον άφησαν να την αποκαλύψει ποτέ. Έτσι αναγκάστηκε να μεγαλώσει θάβοντας βαθιά µέσα στον φόβο τον θυµό του, χωρίς ποτέ να τον αντιµετωπίσει/εκτονώσει.

Μεγαλώνοντας ο Άρης έγινε ένα “καλό παιδί”. Απέκτησε καλή δουλειά, εικόνα, αµάξι, οικογένεια. Το ιδανικό προσωπείο του όµως ράγιζε σε στιγµές ζωής αποκαλύπτοντας την πραγµατική φύση του ψυχικά ανισόρροπου ατόµου που τόσο επιµελώς έκρυβε. Ο θυµός του ξεσπούσε µε ακραίες συµπεριφορές από ασήµαντα ερεθίσµατα, συµπεριφορές που έµαθε µε τον καιρό να κρύβει, καθώς τροµοκρατούσαν τους γύρω του µε την απροκάλυπτη βιαιότητά τους. Και φυσικά το πρόβληµα διογκωνόταν…

Όταν µαθαίνει ότι η γυναίκα του τον πρόδωσε, προσπαθεί να συγκρατηθεί, όµως σε άλλη µία στιγµή ζωής το ποτήρι ξεχειλίζει και αποκαλύπτονται καταπιεσµένες προσβολές και απωθηµένα µιας ολόκληρης ζωής τόσο βίαια, πρωτόγονα, καταλυτικά, ώστε ανοίγει το κουτί της Πανδώρας απελευθερώνοντας την βία και την οργή που επωαζόταν µέσα του τόσα χρόνια…

Όλα αυτά που έχει σπρώξει στο υποσυνείδητό του, χωρίς βέβαια ο χρόνος να τα έχει γιατρέψει, επανέρχονται στο προσκήνιο και τον οδηγούν σε ακραία παραβατική συµπεριφορά.

<iframe src=”http://player.vimeo.com/video/36907597?title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0&amp;color=69161e” width=”400″ height=”300″ frameborder=”0″ webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe>

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *