ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Το Λονδίνο Έπεσε

2popcorn

Μετά την επιτυχία της ταινίας «Olympus has fallen» το σίκουελ ήταν θέμα χρόνου. Αυτή τη φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ (Άαρον Έκχαρτ) πηγαίνει στο Λονδίνο, το οποίο δέχεται συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν αρκετοί παγκόσμιοι ηγέτες. Ο Μπάνινγκ, όμως, είναι εκεί για να προσπαθήσει να σώσει τον πρόεδρο.

Το «Λονδίνο Έπεσε» είναι μία ταινία που δεν πρέπει να καθήσει να σκεφτεί κανείς στα σοβαρά. Οι πολιτικές αναφορές και προεκτάσεις της ταινίας  προκαλούν μάλλον πονοκέφαλο, καθώς από τη μία καταφέρνει να δαιμονοποιήσει τους μουσουλμάνους και να δικαιολογήσει τους τρομοκράτες, μόνο και μόνο για να αντιστρέψει τα στοιχεία την επόμενη στιγμή. Με άλλα λόγια ούτε η ίδια η ταινία δεν ξέρει τι θέλει να κάνει, αλλά το θετικό της είναι ένα: ότι δεν την νοιάζει.

london-fallen-001

Δεν παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά, ορκίζεται χωρίς ντροπή πίστη στην αμερικανική σημαία (όπου έχεις τον πρόεδρο να απειλείται με θάνατο και να αρχίζει να λέει τον αμερικάνικο εθνικό ύμνο), ενώ θα ήταν το όνειρο κάθε Ρεπουμπλικάνου: όποιος απειλεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ να τρώει δέκα καντάρια ξύλο.

Αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό,  να πούμε και ότι το London Has Fallen είναι 100% περιπέτεια: Τέρμα τα γκάζια, κυνηγητά αυτοκινήτων, εκρήξεις, βόμβες, κυνηγητά στο Λονδίνο, περισσότερες εκρήξεις. Η ταινία σχεδόν δεν παίρνει ανάσα και εάν αυτός είναι ο λόγος που θα πάει κάποιος στην αίθουσα, δεν θα απογοητευτεί.

london-fallen-003

Τελικά  να τη δω;

Εάν θέλετε μία καθαρόαιμη περιπέτεια και σας άρεσε το Olympus Has Fallen, γιατί όχι;

Fun trivia: Ο Αντουάν Φουκουά, σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας, αρνήθηκε να σκηνοθετήσει το σίκουελ γιατί δεν του άρεσε το σενάριο.

cinego-provoles

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *