ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Βρέθηκε χαμένη ταινία της Disney με τον Oswald μετά από 87 χρόνια

OswaldRabbitΜια χαμένη ταινία του 1928 βρέθηκε στα αρχεία του British Film Institute με πρωταγωνιστή τον Oswald, τον κούνελο που μοιάζει στον σημερινό Mickey Mouse.

Οι υπεύθυνοι του BFI δηλώνουν πως πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη «που αποκαλύπτει την ζωτικότητα και τη φαντασία της Disney στην αρχή της καριέρας της».

Η ταινία έχει ήδη δοθεί για αποκατάσταση προκειμένου να προβληθεί δημοσίως στις 12 Δεκεμβρίου στο BFI. «Το σημερινό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη δουλειά της Disney στη βωβή περίοδο» είπαν οι αρμόδιοι του Ινστιτούτου.tumblr_static_tumblr_static_7gstcxp8jr8ksk044w4ww84k4_640

Στην ταινία παρακολουθούμε τον Oswald να παίζει σε αγώνα χόκεϊ επί πάγου με σουρρεάλ στιγμές να προκαλούν άφθονο γέλιο. Ο Oswald, τον οποίο σκαρφίστηκαν Disney και Ub Iweks, είναι πρόγονος του γνωστού μας Mickey. Εξαιτίας μιας συμφωνίας τους με την Universal, δημιούργησαν τον Mickey Mouse όπως τον ξέρουμε σήμερα.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *