ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Μάγια η Μέλισσα

2popcorn

Η Μάγια η μέλισσα διαπιστώνει γρήγορα ότι δεν είναι σαν όλες τις άλλες μέλισσες. Δεν έχει κάποια συγκεκριμένη δουλειά στο μελίσσι που να θέλει να ακολουθήσει πιστά και σε μία κοινωνία όπου το πρόγραμμα είναι απαραίτητο, η «απειθαρχία» της Μάγια δημιουργεί πολλά προβλήματα. Όταν η στριμμένη σύμβουλος της βασίλισσας τη διώξει από την κυψέλη, η Μάγια μαζί με τον πιστό της φίλο από την κυψέλη θα βγει στο λιβάδι, θα γνωρίσει διαφορετικά έντομα και θα ζήσει απίθανες περιπέτειες.

maya-bee002

Με δύο χρόνια καθυστέρηση έρχεται στις ελληνικές αίθουσες η ταινία animation που βασίζεται στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά (μάλιστα η Μάγια η Μέλισσα βασίζεται σε γερμανικό παιδικό βιβλίο του 1912 με μιλιταριστική οπτική!) Όλα αυτά έχουν εξαφανιστεί στη διάρκεια των χρόνων -χαρακτηριστικό είναι ότι η κυψέλη στο βιβλίο απειλείται από επίθεση σφηκών, ενώ στην ταινία είναι όλα μια παρεξήγηση- δίνοντας τη θέση τους σε ένα παιδικό που περιλαμβάνει όλα αυτά που θα περίμενε κανείς να δει.

maya-bee001

Υπάρχει ένα ελαφρύ οικολογικό μήνυμα, καθώς και ένα μήνυμα για τη σημασία της συνεργασίας και της φιλίας, μερικές χιουμοριστικές σκηνές, και μερικά τραγούδια.

Είναι ένα μάλλον άχρωμο πιάτο φαγητού που όμως στην ανάγκη θα σας κόψει την πείνα. Απευθύνεται δε σε μικρότερης ηλικίας παιδιά και ο χαρούμενος τόνος, τα έντονα χρώματα και η περιπέτεια της Μάγια μπορεί να τα εντυπωσιάσει.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *