ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Με το «El Sur» από την Ισπανία συνεχίζεται το 7ο AOAFF

Στον ισπανικό «Νότο» μάς μεταφέρει το 7ο Athens Open Air Film Festival με την προβολή της ομότιτλης ταινίας του Βίκτορ Ερίθε, «El Sur», (1983), η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, στην αυλή του Νομισματικού Μουσείου.

Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη της πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

el-sur

Μετά το «Πνεύμα του Μελισσιού», και έπειτα από μία δεκαετία κινηματογραφικής αποχής, ο πιο ακριβοθώρητος ισπανός δημιουργός επιστρέφει με μία ακόμη εξίσου κρυπτική, γοτθική δημιουργία, μία νέα βουτιά στο σκοτεινό κόσμο των ενηλίκων, κοιταγμένη και πάλι μέσα από τα μάτια ενός παιδιού: η Εστρέλα (ερμηνευμένη στην ηλικία των 15 από την Ισιάρ Μπολέιν) μεγαλώνει σε μία απροσδιόριστη πόλη της Βόρειας Ισπανίας αναζητώντας την τύχη του γιατρού και «μάγου» πατέρα της, ο οποίος «εξαφανίστηκε» στο Νότο, χτίζοντας ξανά την ταυτότητά του μέσα από τις αναμνήσεις της και τις διηγήσεις των άλλων σε ένα ακόμη μοναδικό συνδυασμό όπου η μαγεία ενός παραμυθιού συμπλέκεται αριστουργηματικά με την Ιστορία και την πραγματικότητα.

Παρά το γεγονός ότι ο Ερίθε δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει ποτέ την ταινία όπως την οραματίστηκε, καθώς τα γυρίσματα έμειναν σχεδόν στη μέση, ίσως και για το λόγο αυτό ακόμη, ο «Νότος» είναι ένας στοχασμός πάνω στο χρόνο και στη μνήμη και την σισύφεια προσπάθειά μας να αποτυπώσουμε την αλήθεια μέσα από αυτή.

Η ταινία αποτελεί μία από τις καλύτερες (και ακόμη ανεξερεύνητες από το ευρύ κοινό) δημιουργίες της δεκαετίας του ’80.

Η προβολή ξεκινά στις 21:30 και πραγματοποιείται -όπως και όλες οι προβολές του 7ου Athens Open Air Film Festival- σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *