ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πάνω από 150 οι υποψήφιες ταινίες στο «microfilm 2017»

Η επιστροφή του προγράμματος «microfilm » της ΕΡΤ ήταν μία ευχάριστη είδηση.

Τώρα η ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι η πρώτη φάση πρόσκλησης ενδιαφέροντος προς νέους δημιουργούς για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης ταινιών μικρού μήκους, στο πλαίσιο του «microfilm 2017», ολοκληρώθηκε και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

microfilm

Συνολικά, μέχρι και τη λήξη της προθεσμίας (1η Ιουλίου), κατατέθηκαν 159 προτάσεις ταινιών μυθοπλασίας και κινούμενου σχεδίου (animation), διάρκειας έως 15 λεπτών.

Η ΕΡΤ θα χρηματοδοτήσει το σύνολο των ταινιών που θα εγκριθούν με ποσόν έως 200.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), καθώς και των αναλογουσών εργοδοτικών εισφορών (πλέον ΦΠΑ), σε μετρητά, ενώ θα χρηματοδοτηθούν έως 12 ταινίες μικρού μήκους, με ποσό όχι μεγαλύτερο των 20.000 ευρώ ανά ταινία.

Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει σε δύο φάσεις (31 Αυγούστου και 10 Νοεμβρίου 2016), από Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία συγκροτήθηκε στις 23 Ιουνίου 2016, με Απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ Α.Ε.

Σκοπός του προγράμματος «microfilm 2017» είναι, πέραν της τηλεοπτικής μετάδοσης των έργων, να υποστηρίξει τους νέους σκηνοθέτες να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από ταινίες μικρού μήκους, που θα τηρούν υψηλές καλλιτεχνικές και τεχνικές προδιαγραφές, ταυτόχρονα δε, να ενισχύσει τον τομέα των ταινιών μικρού μήκους, με προορισμό την προβολή τους στις κινηματογραφικές αίθουσες και τη συμμετοχή τους σε ελληνικά και ξένα φεστιβάλ.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *