ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Μικρά Βήματα (Sage Femme)

2popcorn

Η Κλαιρ (Κατρίν  Φροτ) είναι μαία, αλλά το μαιευτήριο στο οποίο εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια ετοιμάζεται να κλείσει. Μια μέρα, επιστρέφοντας από τη δουλειά της, βρίσκει στον τηλεφωνητή της ένα μήνυμα από μία γυναίκα, τη Μπεατρίς Σομπολέφσκι (Κατρίν Ντενέβ), η οποία αναζητά τον πατέρα της Κλαιρ. Η Κλαιρ δέχεται να τη συναντήσει και την ενημερώνει ότι ο πατέρας της έχει πεθάνει (ενώ η ίδια φαίνεται εν μέρει να κατηγορεί τη Μπεατρίς πρώην ερωμένη του γι’ αυτό). Η Μπεατρίς είναι άρρωστη και η Κλαιρ θα νιώσει την ανάγκη να σταθεί δίπλα της. Η παρουσία της εκκεντρικής αυτής γυναίκας, θα αναστατώσει και τη δική της ζωή.

sage-femme0001

Η ταινία του Μαρτίν Προβόστ αναφέρεται στα νέα ξεκινήματα και στο να αντιμετωπίζεις τη ζωή που έχεις ζήσει για πάρα πολύ καιρό με τρόπο διαφορετικό. Η Μπεατρίς έρχεται να αναστατώσει την τακτοποιημένη ζωή της Κλαιρ, δίνοντας μια αίσθηση περιπέτειας και ελευθερίας (ανάλογη με εκείνη που είχε και η ίδια πάντα). Είναι μάλλον ειρωνικό το γεγονός ότι μία γυναίκα σαν την Κλαιρ που φροντίζει να φέρνει στο φως τόσες καινούριες ζωές, αδυνατεί να δει την έλλειψη φλόγας στη δική της.

Το Sage Femme (ο τίτλος σημαίνει «μαία») βασίζεται κυρίως στις ερμηνείες των δύο κυριών, πρωταγωνιστριών της ταινίας και στη χημεία που αυτές επιδεικνύουν.

Υπέροχες και οι δύο, δίνουν ισορροπημένες ερμηνείες σε μια τρυφερή -αν και αρκετά αργή στην εξέλιξή της- ταινία που προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *