ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Η «Πρωινή Περίπολος» σε προβολές σε Γλασκώβη και Αθήνα

Συμπληρώνοντας 30 χρόνια ζωής, η «Πρωινή Περίπολος» του Νίκου Νικολαΐδη συναντά ξανά το κοινό.

Η ταινία προβάλλεται το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Γλασκώβης, ενώ η πρωταγωνίστρια της ταινίας, η ηθοποιός Michele Valley θα βρίσκεται στη Σκωτία για να παρουσιάσει την ταινία στο κοινό.

morning-patrol001

Σε μια έρημη και κατεστραμμένη πόλη, μια γυναίκα βαδίζει ολομόναχη. Προσπαθεί να διασχίσει την απαγορευμένη ζώνη και να φτάσει στη θάλασσα. Παντού παραμονεύουν παγίδες και η Πρωινή Περίπολος την παρακολουθεί. Οι μηχανισμοί της πόλης λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Ηλεκτρονικές φωνές καλούν τους ανύπαρκτους πολίτες να εγκαταλείψουν την πόλη. Το σύστημα επικοινωνίας δουλεύει, οι κινηματογράφοι προβάλουν ταινίες, οικεία πρόσωπα μιας περασμένης εποχής γεμίζουν τις τηλεοπτικές οθόνες. Ένας άντρας, από τους λίγους επιζώντες, που τώρα φρουρεί την πόλη, εμφανίζεται ξαφνικά κοντά της. Την βοηθάει να φτάσει εκεί απ’ όπου κανείς δεν γύρισε για να πει αν στ’ αλήθεια υπάρχει…. στη θάλασσα. Θα πλησιάσουν ο ένας τον άλλον, θα προσπαθήσουν να θυμηθούν το παρελθόν. Θα ξετυλίξουν μαζί το κουβάρι της μνήμης που μπλέχτηκε στη διάρκεια ενός ολέθρου.

Ειδική προβολή στην Αθήνα

adaptation003Εκτός από τη Γλασκώβη, η ταινία θα προβληθεί ξανά και στην Αθήνα, σε μία προβολή για τα 30 χρόνια της. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 1ου Adaptation Film Festival το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος». Της προβολής θα προηγηθεί ανοιχτή συζήτηση, στην οποία θα συμμετέχει η Michele Valley και ο διδάσκων στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και συγγραφέας, Ιορδάνης Κουμασίδης. Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου Αγγελική Στελλάκη.

Το παράξενο σύμπαν της ταινίας του Νικολαΐδη δομείται από κείμενα των Raymond Chandler, Philip K. Dick, Daphne du Maurier και Herman Raucher.

Η είσοδος στη συζήτηση είναι ελεύθερη (η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 17:15 το απόγευμα). Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας στις 18:00 το απόγευμα.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *