Ταινίες της Εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας (3/4/2014)

Μία «ανάσα» θα πάρουν οι σινεφίλ, καθώς μόλις τρεις είναι οι ταινίες που προβάλλονται από την Πέμπτη στις αίθουσες. Η πολιτική έχει την τιμητική της και επί της οθόνης: Μία ταινία με υπερήρωες (αλλά και μυστικές οργανώσεις), ένα πολιτικό θρίλερ και μια πολιτική σάτιρα.

Captain America: Ο στρατιώτης του Χειμώνα

Μετά τα  φοβέρα γεγονότα της Νέας Υόρκης στο The Avengers, ο Steve Rogers γνωστός και ως Captain America ζει ήσυχα στην Ουάσιγκτον και προσπαθεί να προσαρμοστεί στο σύγχρονο κόσμο. Αλλά όταν ο Nick Fury, ο διευθυντής της S.H.I.E.L.D. δέχεται επίθεση, ο Steve βρίσκεται να είναι θύμα μιας συνωμοσίας που θέτει τον κόσμο σε κίνδυνο. Σε συνεργασία με την Black Widow, ο Captain America ρίχνεται σε ένα σκληρό αγώνα για να εκθέσει την φοβερή αυτή συνωμοσία, ενώ ένα πλήθος επαγγελματιών δολοφόνων αποστέλλεται για να τον φιμώσει. Η ταινία δεν φέρνει την επανάσταση στον κινηματογράφο, είναι όμως μια έντιμη ταινία διασκέδασης που την απολαμβάνεις παρέα με ποπ κoρν και καλούς φίλους.

Διαβάστε επίσης: Την κριτική του Antoine Doinel

Ζήτω η ελευθερία

Ένας μάλλον αποτυχημένος σύγχρονος πολιτικός, γενικός γραμματέας του μεγάλου κόμματος της αντιπολίτευσης, δεχόμενος έντονη κριτική αποφασίζει να «δραπετεύσει» για κάποιο καιρό από το προσκήνιο βρίσκοντας καταφύγιο στο σπίτι μιας παλιάς γνωστής του στο Παρίσι. Για να αποφευχθεί το σκάνδαλο λίγο πριν τις κρίσιμες εκλογές, ο ‘έμπιστος φροντιστής’ και η γυναίκα του επιστρατεύουν τον δίδυμο αδερφό του, ιδεαλιστή φιλόσοφο, ο οποίος μόλις έχει βγει από το ψυχιατρείο! Ο αδερφός τελικά, όσο περνά ο καιρός, θα δείξει ότι μάλλον τα πάει καλύτερα από τον προκάτοχο της θέσης.  Η ουσία της ταινίας εμπερικλείεται στη δύναμη της αφέλειας της, στη μεταφορική διπλή υπόσταση της εξουσίας όπως την παρουσιάζει, στην ωραία αλληγορία, στο ανατρεπτικό επίκαιρο θέμα της. Οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος παρουσιάζονται με καυστικό χιούμορ που δε χαρίζει ‘κάστανα’. Από την άλλη, η αργή πλοκή της και η αργή ροή της ίσως δεν την κάνουν τόσο εύπεπτη για όλους. Ξεχωρίζει, σε διπλό ρόλο, ο Τόνι Σερβίλο (Il Divo, Η Τέλεια Ομορφιά), ένας ηθοποιός που παίζει με όλο το σώμα του

Διαβάστε επίσης: Την κριτική του Gimli

Το Ακρωτήρι της Βίας

Στη Νότιο Αφρική, τρεις εμπειροπόλεμοι αστυνομικοί πασχίζουν να αποκαλύψουν το δολοφόνο ενός λευκού κοριτσιού, την ώρα που οι εξαφανίσεις μαύρων παιδιών αυξάνονται. Ο Ζερόμ Σαλ επιχειρεί να φτιάξει ένα καλοκουρδισμένο θρίλερ που να μιλά για τις ανοιχτές πληγές στη Νότια Αφρική της μετά-απαρτχάιντ εποχής. Κι ενώ τα καταφέρνει σε επίπεδο κινηματογράφησης, δεν συμβαίνει το ίδιο σε επίπεδο σεναρίου, καθώς το θρίλερ του είναι καλογυρισμένο, αλλά μάλλον επίπεδο. Στα θετικά στοιχεία η κινηματογράφηση (με μία εξαιρετική σκηνή στους αμμόλοφους της Ναμίμπια) και η μουσική του Αλεξάντρ Ντεπλά.

Διαβάστε επίσης: Την κριτική του Τάιλερ

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *