ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκινούν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Μπουλμέτη

Μετά την τεράστια εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία της Πολίτικης Κουζίνας (η πιο εμπορική ταινία της τελευταίας εικοσαετίας, 8 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, διεθνής διανομή σε περισσότερες από 40 χώρες) ο Τάσος Μπουλμέτης σκηνοθετεί τη νέα, πολυαναμενόμενη ταινία του, μία νοσταλγική κωμωδία ενηλικίωσης.

notias
Φωτογραφία από την έναρξη των γυρισμάτων (πηγή: Rosebud 21, Facebook)

Η ταινία με τίτλο Νοτιάς αφηγείται την ιστορία ενός επινοητικού μυαλού καθώς αναζητά την ταυτότητα του μέσα από τη φαντασία και την τέχνη.

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα, στην Αθήνα.

Ο Τάσος Μπουλμέτης επιστρέφει στη σκηνοθεσία 12 χρόνια μετά την Πολίτικη Κουζίνα.

Σύνοψη:

Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ’60,’70 και ’80 πυροδοτούν την φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Τον Σταύρο υποδύεται ο Γιάννης Νιάρρος, ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι: Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Όμηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Βουρδαμής, Δημήτρης Ήμελλος. Σε εμφάνιση-έκπληξη η Zωζώ Σαπουντζάκη.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *