ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Ο Γιάννης Σακαρίδης στο τιμόνι του Φεστιβάλ Δράμας

Μετά τον πρόωρο χαμό του Αντώνη Παπαδόπουλου, το Φεστιβάλ Δράμας ανακοίνωσε τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του.

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σακαρίδης αναλαμβάνει το τιμόνι, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και με τη σύμφωνη γνώμη της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Όπως σημειώνει το Φεστιβάλ σε ανακοίνωσή του, «η ταλαντούχα προσωπικότητα του, η βραβευμένη καλλιτεχνική του πορεία, η ωριμότητα
αλλά και η αποφασιστικότητα του, σε συνδυασμό με την αγάπη του για την ταινία μικρού μήκους και το Φεστιβάλ της Δράμας, ήταν τα κριτήρια επιλογής του».

Γνήσιο τέκνο του Φεστιβάλ Δράμας, ο Γιάννης Σακαρίδης, επιτυχημένος μοντέρ στην Αγγλία, έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στη Δράμα, όπου και βραβεύτηκε για τη μικρού μήκους ταινία του Αλήθεια (2006). Μερικά χρόνια αργότερα, το 2014-15 και το 2017-18, συμμετείχε στην κριτική και προκριματική επιτροπή του Εθνικού Διαγωνιστικού Προγράμματος.

Ας σημειωθεί πως ο σκηνοθέτης έχει στο ενεργητικό του δύο ταινίες μεγάλου μήκους (Wild Duck, Πλατεία Αμερικής), ενώ το έργο του γενικά χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι σε φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα. Μάλιστα, η Πλατεία Αμερικής υπήρξε η επίσημη πρόταση της Ελλάδας για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας (2018).

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *