ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Από τον Τζιά Τζανκ-κε στον Ράντου Ζούντε: Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ταινίες καραντίνας

Επτά γνωστοί σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο ανέλαβαν να γυρίσουν ολιγόλεπτες ταινίες από το σπίτι τους για λογαριασμό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ο Τζιά Τζανκ-κε, βραβευμένος με Χρυσό Λέοντα στη Βενετία, ετοίμασε μια διαφορετική «επίσκεψη» γεμάτη θερμομετρήσεις και αντισηπτικά. Ο Τζον Κάρολ Λιντς στράφηκε στον Σαίξπηρ, την ώρα που ασχολείται με εργασίες στο σπίτι. Η Ρέιτσελ Λι Τζόουνς (Advocate) τραβά πλάνα από ένα ετοιμόροπο σπίτι. Ο Ντενί Κοτέ βλέπει ταινίες και παρακολουθεί τους νεκρούς του κορονοϊού. Ο Ράντου Ζούντε αφηγείται ένα διαφορετικό παραμύθι. Ο Ματέο Μπεντέσκι μάς μιλά για τις ημέρες αυτές. Ο Ταρίκ Ακτάς αναζητά στον κήπο του συκιές, με τη βοήθεια του γιου του.

Το πρότζεκτ Χώροι, εμπνευσμένο από το βιβλίο του Ζωρζ Περέκ, «Χορείες Χώρων», αποτελείται από το «Χώροι #1» με ταινίες 8 Ελλήνων δημιουργών (μπορείτε να τις δείτε εδώ), καθώς και από το «Χώροι #2» με ταινίες επτά διεθνώς καταξιωμένων σκηνοθετών -ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και το «Χώροι #3» με ταινίες και δημιουργών όπως οι Άλμπερτ Σέρα, Γιούνγκ Τσανγκ και άλλοι.

Οι ταινίες που συμμετέχουν στο πρότζεκτ «Χώροι #2» είναι οι:

Spotting Fig trees του Ταρίκ Ακτάς
These Days του Ματέο Μπεντέσκι
cnfnmnt e/scp(i)sm του Ντενί Κοτέ
Άτιτλο της Ρέιτσελ Λι Τζόουνς
A Fable (O Fabula) του Ράντου Ζούντε
Be Absolute for Death του Τζον Κ. Λιντς
Visit του Τζιά Τζανκ-κε

Δείτε τις ταινίες εδώ:

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *