ΜΗΧΑΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣΣαββατιάτικες Προβολές

Σαββατιάτικες προβολές: Party Animal, η ταινία του Γιώργου Ζώη για την Ευρώπη

Με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης -στις 9 Μαΐου- η ΕΕ έθεσε σε κυκλοφορία πέντε ταινίες μικρού μήκους γυρισμένες από γνωστούς Ευρωπαίους σκηνοθέτες. Στόχος των ταινιών είναι να αναδείξουν πώς τα δικαιώματα και τα οφέλη που απολαμβάνουν οι άνθρωποι στην ΕΕ συμβάλλουν στην βελτίωση της ζωής τους και πώς μπορεί να ξεκινήσει ένας διάλογος με τους νέους
Ευρωπαίους σχετικά με τον αντίκτυπο της ΕΕ στην καθημερινότητά τους.

party-animalΑνάμεσα στις ταινίες είναι και το Party Animal του Γιώργου Ζώη.  Κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας είναι ο Alex, ένας 25άχρονος νεαρός, ο οποίος συνειδητοποιεί ότι δεν είναι απαραίτητο να θυσιάσει το αγαπημένο του χόμπι, τον χορό, αλλά με την υποστήριξη της ΕΕ μπορεί να το κάνει επάγγελμα.

Η ταινία θα παρουσιαστεί στη γιορτή της Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο στις 19 Μαΐου.

Η ΕΕ θα προσφέρει επίσης σε νέους την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις δικές τους ταινίες μέσω Διαγωνισμού Νέων Σκηνοθετών. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δημιουργήσουν ταινίες που διηγούνται την ιστορία της συμβολής της ΕΕ στη ζωή των ανθρώπων, δίνοντάς τους την ευκαιρία να κάνουν αυτό που αγαπούν. Για τη συμμετοχή, οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλουν μια γραπτή σύνοψη της υπόθεσης και ένα βίντεο από smartphone, στο οποίο οι ίδιοι θα εξηγούν τη συλλογιστική της ταινίας τους.

Δέκα φιναλίστ θα επιλεγούν από μια επιτροπή σκηνοθετών και θα προκύψουν πέντε νικητές μέσω ψηφοφορίας του κοινού. Ως βραβείο, οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν την ταινία τους πραγματικότητα.

Και οι δέκα ταινίες – των πέντε επαγγελματιών σκηνοθετών και των πέντε νέων σκηνοθετών – θα υποστηριχθούν στο Διαδίκτυο, (https://europa.eu/euandme/el/).

Η Γιορτή της Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο, στην Πλατεία Δημαρχείου στις 19 Μαΐου και ώρα 20:00, σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Δήμο Ναυπλιέων και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (EDIC Δήμου Ναυπλιέων).

Στο επίκεντρο αυτής της μεγάλης γιορτής θα είναι η ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Ζώη,  Party Animal.

Εκτός από τον Γιώργο Ζώη, στη γιορτή θα συμμετάσχει και ο Ευτύχης Μπλέτσας, που θα διηγηθεί ιστορίες από τα ταξίδια του στην Ευρώπη.

Στη γιορτή θα συμμετέχουν το Μουσικό Σχολείο Ναυπλίου, τοπικές σχολές χορού και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου. Οι παρόντες θα ακούσουν μουσική, θα χορέψουν και θα αυτοσχεδιάσουν. Παράλληλα, θα γνωρίσουν κουλτούρες άλλων ευρωπαϊκών χωρών, θα πιουν δροσερά smoothies και θα βγάλουν φωτογραφίες στο photobooth του #EUandME.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Δείτε ολόκληρη την ταινία:

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *