ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Ο Γουόνγκ Καρ Βάι συνδέει το “Blossoms” με την “Ερωτική Επιθυμία” και το “2046”

wong-kar-wai0001

Μας έχει λείψει ο Γουόνγκ Καρ Βάι. Ο σκηνοθέτης έχει να κάνει ταινία από το 2013 και το The Grandmaster, αλλά ανακοίνωσε ότι επιστρέφει με μία ταινία που έχει θεματική σχέση με τα In the Mood for Love και 2046.

Τίτλος της ταινίας είναι Blossoms και βασίζεται στο μυθιστόρημα του Τζιν Γιουτσένγκ που παρακολουθεί τις ζωές τριών κατοίκων της Σανγκάης από τη δεκαετία του 1960 έως και εκείνη του 1990.

Ο σκηνοθέτης ετοιμάζει εδώ και αρκετά χρόνια την ταινία του και χρειάστηκαν τέσσερα τουλάχιστον χρόνια για να ολοκληρώσει το σενάριο. Ο ίδιος είχε δηλώσει το 2017 ότι το Blossoms θα είναι η πιο προσωπική ταινία του.

in-the-mood-for-love-2

«Η Σαγκάη είναι η πατρίδα μου και η περίοδος που περιγράφει το βιβλίο είναι η περίοδος της απουσίας μου, καθώς έφυγα και πήγα στο Χονγκ Κονγκ όταν ήμουν 19 ετών, το 1963» είπε ο Γουόνγκ. «Δεν επέστρεψα στη Σανγκάη παρά στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Αυτή είναι η ευκαιρία μου να μιλήσω για όλα όσα έχασα» προσθέτει.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ένωση Σεναριογράφων του Χονγκ Κονγκ, ο σκηνοθέτης είπε ότι το Blossoms είναι μέρος μιας τριλογίας που περιλαμβάνει, επίσης, τα In the Mood for Love και 2046. Δεν είναι γνωστό πώς ακριβώς συνδέονται οι ταινίες, ενώ πολλοί θεωρούν ότι με τις δύο αυτές ταινίες συνδέεται και το Days of Being Wild του σκηνοθέτη.

 

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *