Αφιερώματα

Οι χαρακτήρες του Οζ

Ο Oscar Diggs (James Franco), ή αλλιώς Οζ, είναι ένα μικρός μάγος, μέλος ενός περιοδεύοντος τσίρκου στις κεντροδυτικές πολιτείες. Ένας άντρας αμφιβόλου ηθικής, ο Οζ είναι ένας όμορφος, γοητευτικός τσαρλατάνος με ικανότητες στο λόγο. Όταν προσγειώνεται στη μαγική Χώρα του Οζ, ο Oscar αντιμετωπίζει ένα φοβερό δίλημμα που κρατά τη μοίρα του Βασιλείου σε ισορροπία, αναγκάζοντάς τον να αποφασίσει τι είδους άνθρωπος είναι πραγματικά πριν να είναι πολύ αργά.

Οz / Όσκαρ Ντιγκς

James Franco

O Όσκαρ Ντιγκς, γνωστός ως Oz, είναι ένας περιπλανώμενος ερασιτέχνης μάγος που γυροφέρνει στην καρδιά της αμερικάνικης δύσης. Χωρίς αυστηρές ηθικές αρχές, ο Οζ είναι ένας όμορφος και γοητευτικός τσαρλατάνος με ειδικότητα στα γλυκόλογα που χρησιμοποιεί κάθε φορά που έχει μπελάδες. Όταν καταφθάνει στη μαγική χώρα του Οζ, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα δίλημμα που θα κρίνει το μέλλον του βασιλείου και αναγκάζεται να αποφασίσει τι είδους ανθρώπου είναι τελικά, πριν να είναι πολύ αργά.

Φρανκ – Φίνλι/Zach Braff

Ο Φρανκ είναι ο βοηθός και το δεξί χέρι του Οζ. Είναι αυτός που διαχειρίζεται τα οικονομικά, που μαντάρει το κουστούμι του και κουβαλάει τα εξαρτήματα για την παράσταση του Οζ. Αν και είναι ο μοναδικός φίλος του Οζ, δεν χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης ή μεταχείρισης από το αφεντικό του.

Ο Φίνλι είναι ένας φτερωτός πίθηκος που συντροφεύει τον Οζ στο ταξίδι του. Ο Φίνλι δεν τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση για τον ΄Οσκαρ και του το δείχνει. Παρ’ όλα αυτά θα εξελιχθεί σε πιστό σύμμαχο και θα βοηθήσει τον Οζ να ανακαλύψει τον πραγματικό του εαυτό.

H Theodora (Mila Kunis) είναι μία όμορφη, αφελής μάγισσα που προστατεύεται από την πανίσχυρη αδελφή της, την Evanora. H Theodora το μόνο που θέλει είναι να έρθει η ειρήνη στη Χώρα του Οζ και πραγματικά πιστεύει ότι ο μάγος της προφητείας κάποτε θα έρθει να αποκαταστήσει την τάξη.

Θεοδώρα/Mila Kunis

 Η Θεοδώρα είναι μία πανέμορφη και αφελής μάγισσα την οποία προστατεύει η πανίσχυρη αδελφή της Εβανόρα. Το μόνο που θέλει είναι να επικρατήσει ειρήνη στη χώρα του Οζ και πιστεύει ειλικρινά ότι κάποια μέρα θα εμφανιστεί ένας προφήτης μάγος που θα αποκαταστήσει την τάξη.

Εβανόρα/Rachel Weisz

Η Εβανόρα, μια τρομαχτική μάγισσα, είναι η υπερπροστατευτική αδελφή της Θεοδώρας. Εξαιτίας της διαπεραστικής της ματιάς, είναι επιβλητική και έχει ανακηρύξει τον εαυτό της σε προστάτιδα της Σμαραγδένιας Πόλης.

Γκλίντα/ Michelle Williams

Η Γκλίντα, μία καλή μάγισσα, είναι η βασίλισσα ενός φιλήσυχου και ευγενικού λαού. Η πανέμορφη Γκλίντα δεν είναι μόνο συμπονετική και καλοπροαίρετη, αλλά και παθιασμένη προστάτιδα του λαού της. Παρόλο που αντιλαμβάνεται από την αρχή την απάτη του Οζ, ξέρει καλά ότι ο Οζ είναι κατά βάθος καλός και τον βοηθά να εκπληρώσει την αποστολή που του έχει αναθέσει το πεπρωμένο.

Πορσελίνα/ Με τη φωνή της Joey King

Η Πορσελίνα κατάγεται από το χωριό της Πορσελανούπολης, όπου τα πάντα, ακόμα και οι κάτοικοι είναι φτιαγμένοι από πορσελάνη. Όταν η χώρα της καταστρέφεται, η γενναία και προσαρμοστική Πορσελίνα συναντά τον Οζ και μία αναπάντεχη φιλία ξεκινά.

Κότσης/Tony Cox

Ο Κότσης είναι ένας σκληρός, μουντρούχος Μπουκίτσος, που ως κύρηξ της Σμαραγδένιας Πόλης αναγγέλλει όλους τους επισκέπτες. Παρ’όλη τη δύστροπη συμπεριφορά του, είναι πιστός στην Γκλίντα και γίνεται, χωρίς να το θέλει, σύμμαχος του Οζ.

Φτεροφύλακες

Οι Φτεροφύλακες είναι οι απίθανοι φύλακες της Σμαραγδένιας Πόλης. Με τα σπαθιά και τις στολές τους είναι στην υπηρεσία της Εβανόρα.

Μπακαλιαρέοι

Οι Μπακαλιαρέοι είναι οι κάτοικοι του βασιλείου της Γκλίντα. Είναι καλόψυχοι, απλοϊκοί χωρικοί, ενώ οι περισσότεροι είναι αγρότες.

Χάρχαλοι

Οι Χάρχαλοι, που ζούνε στο βασίλειο της Γκλίντα είναι ψηλοί, λεπτοί, μεγάλοι σε ηλικία άντρες με μακριά γένια και σκανταλιάρικα μάτια που μπορούν να χτίσουν τα πάντα. Ό,τι τους λείπει σε ζωτικότητα το επανορθώνουν με την εξυπνάδα τους.

Μπουκίτσοι

Οι Μπουκίτσοι είναι χαμογελαστοί, ευτυχισμένοι μικροκαμωμένοι άνθρωποι που ζουν ειρηνικά τραγουδώντας και φτιάχνοντας ωραία ρούχα. Παρόλο που δεν έχουν καμία έγνοια, είναι πιστοί στην Γκλίντα και κάνουν το καλύτερο για να τη βοηθήσουν, όποτε τους χρειάζεται.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *