ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ταινία για τα Panama Papers ετοιμάζει και το Netflix

Δύο ταινίες για το σκάνδαλο των Panama Papers βρίσκονται σε εξέλιξη στο Χόλιγουντ.

Εκτός από τη βερσιόν του Στίβεν Σόντερμπερκ, θα δούμε και ταινία που ετοιμάζει η διαδικτυακή συνδρομητική υπηρεσία Netflix.

netflix-logo

Το Netflix ανακοίνωσε πως εξασφάλισε τα δικαιώματα βιβλίου που έγραψαν δύο γερμανοί δημοσιογράφοι. Παραγωγός της ταινίας θα είναι ο Τζον Γουέλς.

Τα Έγγραφα του Παναμά έφεραν στο προσκήνιο την χρήση σε ευρεία κλίμακα υπεράκτιων εταιριών για την μεταφορά περιουσιακών στοιχείων σε περιοχές με φορολογική αδιαφάνεια.

Η ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ θα βασίζεται στο βιβλίο «Secrecy World» του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέικ Μπερνστάιν.

Η ταινία του Netflix θα βασίζεται στις περιγραφές των Φρέντερικ Ομπερμάιερ και Μπάστιαν Ομπερμάγιερ, δύο γερμανών δημοσιογράφων που αποκάλυψαν την υπόθεση. Η αμερικανική εταιρεία ανέφερε πως απέκτησε τα αποκλειστικά δικαιώματα του βιβλίου τους που εκδόθηκε τον Ιούνιο με τίτλο «Breaking the Story of How the World’s Rich and Powerful Hide Their Money».

Ο Τεντ Σαράντος, υπεύθυνος προγράμματος του Netflix, τόνισε σε ανακοίνωση του πως είναι βέβαιος ότι η ταινία θα «παρουσιάσει μια συναρπαστική ιστορία».

Η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων, τα μέλη της οποίας εργάστηκαν για να φέρουν στο φως το σκάνδαλο, επίσης συνεργάζεται στην παραγωγή της ταινίας.

Ο σκηνοθέτης, η ημερομηνία διανομής και οι ηθοποιοί που θα πρωταγωνιστήσουν στην ταινία, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *