Ελληνικό ΣινεμάΠροσεχώς

Η «Μικρά Αγγλία» και ο Παντελής Βούλγαρης


«Μικρά Αγγλία». Βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη, που εκδόθηκε το 1997, τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Το βιβλίο αυτό φαίνεται πως αποτέλεσε έμπνευση για το σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη, ο οποίος μετέφερε στο κινηματογραφικό πανί το μυθιστόρημα.

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Άνδρο τις δεκαετίες του ’30 και του ’40 και βρίσκει δύο αδερφές που προσπαθούν καθημερινά να αποδεχτούν τη μοίρα τους. Η μία είναι ερωτευμένη με έναν υποπλοίαρχο, ενώ η άλλη θέλει να ξεφύγει από το νησί και τη «συνήθεια» να παντρεύονται τα κορίτσια ναυτικούς. Η μητέρα, όμως, δεν φαίνεται να έχει την ίδια άποψη και παντρεύει τις κόρες της με ναυτικούς που επέλεξε η ίδια.

Ο Παντελής Βούλγαρης διεισδύει με αριστοτεχνικό τρόπο στην καθημερινότητα των Ανδριωτών τότε και αφηγείται τον έρωτα, τη λησμονιά, το πένθος, τις τύψεις και τις προβληματικές προσωπικές σχέσεις που δημιουργούνται. Ο σκηνοθέτης δίνει την ευκαιρία σε νέους ηθοποιούς να αναδείξουν το ταλέντο τους στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο δήμος Άνδρου βοήθησε σημαντικά στην παραγωγή της ταινίας.

Η ταινία «Μικρά Αγγλία» θα προβληθεί στους κινηματογράφους στις 5 Δεκεμβρίου και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουμε τους : Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη, Αννέζα Παπαδοπούλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μάξιμος Μουμούρης, Βασίλης Βασιλάκης, Χρήστος Καλαβρούζος, Ειρήνη Ιγγλέση, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Αγγελική Παπαθεμελή, Χρύσα Παπαϊωάννου, Κώστας Κλεφτόγιαννης, Κατερίνα Αντωνακάκη, Ζωή Λιανοστάθη, Κλέα Σαμαντά, Βασίλης Πομώνης, Νίκος Παντζόπουλος, Μιράντα Ζησιμοπούλου, Ιωάννα Πιατά, Ρεγγίνα Λεβεδιάνου, Αινείας Τσαμάτης.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *