Τρέιλερ

Prometheus TED 2023 talk

Άλλο ένα viral βιντεάκι που προσθέτει βάθος στη νέα ταινία Προμηθέας του Scott Ridley. Σε αυτή ο Peter Weyland (Guy Pearce) της ταινίας εμφανίζετε στο TED το οποίο διεξάγετε πραγματικά κάθε χρόνο ανά τον κόσμο.

Στο λόγο του ο Weyland παραθέτει μια σύντομη περιγραφή για την ιστορία της τεχνολογίας αρχίζοντας από το δώρο του τιτάνα Προμηθέα και καταλήγοντας στους μικρο κυβερνητικούς οργανισμούς που θέλει να κατασκευάσει. Είναι σαν να βλέπεις ένα TED talk από το μέλλον.  Το βίντεο σχεδιάστηκε από τον Scott και τον σεναριογράφο του Προμηθέα Damon Lindelof και διευθύνεται από τον γιο του Ridley, Luke.

Εντωμεταξύ φτιάχτηκε και ειδικό σίτε με την ομιλία και το βιογραφικό του Weyland λες και είναι πραγματικό άτομο http://blog.ted.com/TED2023/ , στο οποίο αναφέρει ότι στα 14 του είχε ήδη δεκάδες πατέντες, ενώ η ικανότητα του να δημιουργήσει συνθετική ατμόσφαιρα πάνω από τον πολικό πάγο ήταν ότι ξεκίνησε την σημερινή αυτοκρατορία του. “Σε λιγότερο από μια δεκαετία», καταλήγει το βιογραφικό, “Η Γουέηλαντ Corporation έγινε ένας παγκόσμιος ηγέτης σε αναδυόμενες τεχνολογίες, και ξεκίνησε την πρώτη ιδιωτικοποιημένη βιομηχανικού σκοπού αποστολή  εκτός του πλανήτη Γη. «Υπάρχουν και άλλοι κόσμοι από αυτόν,« είχε δηλώσει τολμηρά ο Sir Peter , “Και αν δεν υπάρχει αέρας να αναπνεύσουμε, θα πρέπει απλά να τον δημιουργήσουμε.”

Γνωρίζοντας ότι η ιστορία  του Προμηθέα είναι η αναζήτηση της ανθρωπότητας για την προέλευσή της – και ότι η αναζήτηση αυτή οδηγεί κατά κάποιον τρόπο στην προέλευση του Alien του Ridley Scott – τι καταλαβαίνετε από την ομιλία του Weyland;

 

 

Δημήτρης Χριστόπουλος

Ξεκίνησε το '80 με τετράχρωμα pixel που έβλεπε στην 14 ιντσών τηλεόραση του και έφτασε στο σήμερα προγραμματίζοντας στερεοσκοπικές 3D παραγωγές full HD για πλανητάρια. Μοναχικός cowboy κάθεται μεταμεσονύκτια, όταν τα πάντα έχουν σωπάσει, μπροστά στο θαμπό φως της οθόνης του και περιπλανιέται ανάμεσα στα μηδενικά και άσους του internet, μάχεται σε ψηφιακούς κόσμους των video games και καλπάζει στο κόσμο των cine effects. Θα προσπαθήσει να σας περιγράψει αυτά που βλέπει απλά και απέριττα, "Talk to me like Ι am a six year old!".

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *