ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πέθανε η Μιρέιγ Νταρκ, πριγκίπισσα του γαλλικού σινεμά

poko

Η πριγκίπισσα του γαλλικού κινηματογράφου, Μιρέιγ Νταρκ, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 79 ετών στο σπίτι της, έχοντας δίπλα της τον παλιό της αγαπημένο Αλέν Ντελόν. Η Νταρκ είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο τον Σεπτέμβριο του 2016 – το τρίτο κατά σειρά, ενώ νοσηλευόταν ήδη για δύο εγκεφαλικές αιμορραγίες.

Η Μιρέιγ Εγκρό, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε τον Μάιο του 1938 στην Τουλόν και σπούδασε στο Κονσερβατόριο Καλών Τεχνών. Από παιδί, έπασχε από φύσημα στην καρδιά, γεγονός που της δημιουργούσε διάφορα προβλήματα στην υγεία της. Υπήρξε σύντροφος του Αλέν Ντελόν για 15 χρόνια, ενώ το 2002 παντρεύτηκε τον αρχιτέκτονα Πασκάλ Ντεσπρέ. Την δεκαετία του 80 η καριέρα της διεκόπη απότομα, όταν αναγκάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς ύστερα από αυτοκινητιστικό ατύχημα, ενώ της στοίχησε και ο χωρισμός της με τον Αλέν Ντελόν. Επέστρεψε στην τηλεόραση, πλέον, με τηλεοπτικές σειρές και τηλεταινίες τη δεκαετία του 90.

bbbbbbmireille darc 004mireille darc 006

Η καριέρα της ξεκίνησε το 1960 στην ταινία του Ζακ Ντιπόντ «Les distractions», ενώ ο μεγάλος ρόλος ήρθε τον επόμενο χρόνο με την τηλεοπτική ταινία «Hauteclaire».

Η γοητευτική ηθοποιός με τις χαρακτηριστικές αφέλειες είχε γυρίσει περίπου 50 ταινίες μεγάλου μήκους για τον κινηματογράφο, εκ των οποίων 13 με τον σκηνοθέτη Ζορζ Λοτνέρ, ενώ έγινε αρκετά δημοφιλής με την ερμηνεία της στο περίφημο «Week End» (Ένα σαββατοκύριακο) του Ζαν Λυκ Γκοντάρ και την ίδια χρονιά είχε μικρή εμφάνιση στο «Casino Royale» του 1967.

Ταινίες όπως «Ένα σαββατοκύριακο», «Ο μεγάλος ξανθός», «Galia», «Το μεγάλο κόλπο της Κυανής Ακτής» και «O.K. Patron» είναι από τις πιο δημοφιλείς.

Το 2006, ο Ζακ Σιράκ την βράβευσε με το Εθνικό Τάγμα της Λεγεώνας της Τιμής.

H γαλλίδα καλλιτέχνης είχε δοκιμάσει τις ικανότητες της και το τραγούδι:

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *