ΜΗΧΑΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Σαββατιάτικες προβολές: αγαπημένα μας της ΕΡΤ

Αφιερωμένη στην ΕΡΤ είναι και η σαββατιάτικη προβολή μας, η οποία αυτή τη φορά αποτελείται όχι ένα αλλά από περισσότερα τμήματα.

Για αρχή έχουμε το μίνι ντοκιμαντέρ ΕΡΤ: Ώρα Μηδέν, το οποίο γυρίστηκε μετά την ανακοίνωση του κλεισίματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από την κυβέρνηση. Η δημοσιογραφική επιμέλεια και η παραγωγή είναι των Σωτήρη Μπέκα – Σταύρου Συμεωνίδη και φιλοξενεί συνεντεύξεις από πολιτικούς, μουσικούς, δημοσιογράφους. Πρόκειται για μια πολύ καλή προσπάθεια η οποία έγινε πραγματικότητα σε πολύ λίγο χρόνο από την ανακοίνωση του λουκέτου στην ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ ήταν παραγωγός σε δεκάδες ντοκιμαντέρ. Για να κάνουμε αναφορά σε όλα χρειαζόμαστε δεκάδες σελίδες. Παρακάτω θα παραθέσουμε μόνο ένα από αυτά, αφιερωμένο στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων και στα ρομπό της αρχαιότητας. Καθώς η έκθεση για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων συνεχίζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο έως τις 31 Αυγούστου 2013, το ντοκιμαντέρ αυτό, παραγωγής 1988. Η έρευνα είναι του Χρήστου Λάζου.

Στο YouTube μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη Φρουτοπία του Ευγένιου Τριβιζά, εμείς ως Cinεπιβάτες παραθέτουμε απλά το πρώτο επεισόδιο.

Και αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την πρώτη ημέρα της ελληνικής τηλεόρασης, μπορείτε να δείτε το παρακάτω απόσπασμα από την εκπομπή «Η μηχανή του χρόνου» του Χρήστου Βασιλόπουλου.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *