ΜΗΧΑΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣΣαββατιάτικες Προβολές

Σαββατιάτικες προβολές: Evergreen (2012)

evergreen000Μία ιδιαίτερη ελληνική ταινία που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ της Δράμας πριν από δύο χρόνια και τράβηξε τα βλέμματα του κοινού.

Η ταινία της Ιφιγένειας Κοτσώνη περιγράφει τη ζωή μιας πρωτόγονης κοινότητας ανθρώπων που ζουν στο δάσος. Μία ξένη έρχεται από τον Βορρά για να ταράξει την καθημερινότητά τους, λέγοντάς τους ότι πρόκειται να ταράξει τη ζωή τους μια επίθεση.  Στο επίκεντρο της ταινίας βρίσκεται, επίσης, ένα παράξενο αντικείμενο, ένα είδος «τοτέμ», το οποίο κρύβει κάποια μυστήρια για την ανθρώπινη ύπαρξη.

Στην ταινία οι ηθοποιοί μιλούν μια πρωτότυπη γλώσσα, την οποία δημιούργησε η ίδια η σκηνοθέτις (πιθανώς χρησιμοποιώντας δάνεια από λατινικά).

Με οικολογικό μήνυμα και πολύ καλή διεύθυνση παραγωγής, η ταινία συμμετείχε σε αρκετά Φεστιβάλ (κυρίως σε Ιταλία και Ελλάδα). Γυρίστηκε στην Ευρυτανία, όπου οι παραδοσιακές καλύβες των Σαρακατσαναίων αποτέλεσαν τον καταυλισμό της πρωτόγονης αυτής κοινότητας.

Το σενάριο, τη σκηνοθεσία και την παραγωγή έκανε η Ιφιγένεια Κοτσώνη, τη φωτογραφία ο Βλαντιμίρ Σούμποτιτς, ο Ντέμιεν Όμπρι το μοντάζ και ο Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης τη μουσική (η ταινία για τη μουσική της κέρδισε τιμητική διάκριση).

Στην ταινία πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων οι: Οδυσσέας Ανδρούτσος, Δήμητρα Δουμένη, Νίκος Λάμπρου, Σοφία Λιάπη, Κατερίνα Μισιχρόνη.

Σε αρκετούς θα θυμίσει κάποιες σκηνές από το Cloud Atlas, ενώ σαφείς αναφορές υπάρχουν και στο 2001, Η Οδύσσεια του Διαστήματος του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *