ΜΗΧΑΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Σαββατιάτικες προβολές: Ας περιμένουν οι Γυναίκες

Από τις πιο ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές συμμετοχές του Σάκη Μπουλά, το Ας περιμένουν οι Γυναίκες είναι η ιστορία τριών μπατζανάκηδων, από τους οποίους οι δύο είναι φτωχαδάκια και ο τρίτος επιτυχημένος. Ο Πάνος και ο Μιχάλης, μικροβιοτέχνες από τη Θεσσαλονίκη, ξεκινούν για τη Θάσο για να συναντήσουν τις οικογένειές τους. Στο δρόμο ο Πάνος ερωτεύεται μια νεαρή κοπέλα. Ο  τρίτος μπατζανάκης της παρέας, ο Αντώνης (Σάκης Μπουλάς), ανησυχώντας για την καθυστέρησή τους, πηγαίνει να δει τι συμβαίνει και στο δρόμο ερωτεύεται και αυτός.

Έγραφε ο Frankenweenie στο κείμενό του: «Το Ας περιμένουν οι γυναίκες, είναι όργιο. Σε κάθε του πλάνο παίρνεις μία ανάσα πριν γελάσεις στο επόμενο. Τα ΚΑΠΗ Μακεδονίας φιλοξενούν τους δύο ερωτοχτυπημένους μπατζανάκηδες οι οποίοι λόγω φύσης και θέσης ζουν τον έρωτα με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Ο ένας πλατωνικά και συμπιεσμένα και ο άλλος απολαυστικά και πραγματικά μέχρι την αποκάλυψη της πολιτικής πλεκτάνης.  Τρεις ήρωες ο ένας πιο μπανάλ από τον άλλο που είναι αφάνταστα αγαπημένοι και μισιούνται θανάσιμα συνυπάρχουν βρίζοντας και εκθιάζοντας ο ένας τον άλλο σε κάθε στιγμή. Με αποτέλεσμα τους γρήγορους και απολαυστικούς διαλόγους αυτής της ταινίας.»

Διαβάστε επίσης τα κείμενα του ζομπόσκυλου για την ταινία (καθώς και για το Γυναίκες μη κλαίτε) και για το εάν είναι ο Άντερσον ή ο Ταρκόφσκι του φτωχού

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *