ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Σε Απόσταση Ασφαλείας (Security)

one-half-popcorn

Ένας βετεράνος των ειδικών δυνάμεων, απελπισμένος να βρει μια δουλειά, αναλαμβάνει την ασφάλεια σε ένα εμπορικό κέντρο μιας υποβαθμισμένης περιοχής της πόλης. Κατά την πρώτη του νύχτα στη δουλειά, ανοίγει την πύλη σε μια απεγνωσμένη νεαρή κοπέλα που έχει δραπετεύσει μετά από επίθεση στην αυτοκινητοπομπή της αστυνομίας που τη μετέφερε να καταθέσει σε μια μεγάλη δίκη. Αλλά, την καταδιώκει ο ψυχοπαθής υπεύθυνος της επίθεσης, παρέα με τους μπράβους του, οι οποίοι δεν θα σταματήσουν μπροστά σε τίποτα εάν δεν εντοπίσουν και αποτελειώσουν τη μάρτυρα.

bbbb

Ο Αντόνιο Μπαντέρας συνεργάζεται με τον Μπεν Κίνγκσλεϊ σε μια ταινία δράσης, που η υπερβολή προσφέρεται απλόχερα στον θεατή.

Ο Μπαντέρας είναι ο στρατιωτικός που προσλαμβάνεται στην ασφάλεια του εμπορικού κέντρου, το οποίο γίνεται πόλος έλξης των κακοποιών, μετά την έλευση του κοριτσιού. Στο πρόσωπό του βλέπουμε όλα τα πιστεύω που έχουν οι Αμερικάνοι για τους στρατιωτικούς. Αφήνουν, δηλαδή, υπονοούμενα ότι μόνο κάποιος που έχει περάσει από τον στρατό, θα μπορούσε να ηγηθεί αυτής της απόπειρας εναντίον των αδίστακτων κακοποιών. Η πειθαρχεία και η ψυχραιμία είναι πολύ καλοί σύμβουλοι και έτσι, με γρήγορους ρυθμούς και φοβερή πολεμική εκπαίδευση, αποκαθιστά την κατάσταση.

Το φιλμ είναι μια αμερικανό-βουλγάρικη παραγωγή σε σενάριο των Τόνι Μόσερ και Τζον Σάλιβαν που, μπορεί να μην είναι από τις καλύτερες του είδους, αλλά αποτελεί μια αξιοπρεπή προσπάθεια. Τα πλάνα του Αλαίν Ντερότσερς είναι αρκετά γρήγορα, αγχώνοντας τον θεατή και χάνοντας, ίσως, κάποιες από τις λεπτομέρειες.

iu

Ο Αντόνιο Μπαντέρας, αν και ο ρόλος του δεν είχε και πολλές ερμηνευτικές απαιτήσεις, μας έδωσε το μυστήριο και αρκετή ( αν και υπερβολική θα έλεγα) δράση. Ο Λίαμ ΜακΙντάιρ ήταν εξίσου πολύ καλός ως υποστηρικτικός χαρακτήρας του πρωταγωνιστή, ενώ δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τον εξαιρετικότατο Μπεν Κίνγκσλεϊ, στον ρόλο του αρχηγού των κακών, που αν και δεν έπαιξε τόσο όσο θα θέλαμε, μας εξέπληξε για ακόμα μια φορά με το ταλέντο του.

Όσοι, λοιπόν, αρέσκονται στις ταινίες δράσεις και στα πολλά πιστολίδια θα ευχαριστηθούν την ταινία, αλλά δεν θα ξετρελαθούν κιόλας. Οι υπόλοιποι μπορείτε να τη δείτε για το δίδυμο Μπαντέρας – Κίνγκσλεϊ.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *