Αφιερώματα

Οι χαρακτήρες του Χόμπιτ (εκτός από τους Νάνους)

Χόμπιτ

Μπίλμπο Μπάγκινς

Όπως όλα τα Χόμπιτ, ο Μπίλμπο Μπάγκινς αγαπάει την εύκολη ζωή του. Το μόνο που χρειάζεται για να είναι χαρούμενος είναι γεμάτο στομάχι και ένα καλό βιβλίο. Όταν ο Γκάνταλφ ο Γκρίζος και 13 νάνοι εμφανίζονται στο κατώφλι του και τον προσκαλούν να τους ακολουθήσει σε μια παράτολμη αποστολή, η ζωή του θα αλλάξει διά παντός. Η περιπετειώδης φύση του θα τον κάνει να ξεπεράσει τους αρχικούς δισταγμούς του και να γίνει ο «διαρρήκτης» που χρειάζεται ο Θόριν Δρύασπις για να καταφέρει να ανακτήσει τον κλεμμένο θησαυρό των νάνων από έναν απειλητικό δράκο. Προς μεγάλη έκπληξη των υπολοίπων αλλά και του ιδίου, η ευστροφία του Μπίλμπο θα αποδείξει σε όλους ότι ένα Χόμπιτ δεν το πιάνει το μάτι σου.

Μάγοι

Γκάνταλφ ο Γκρίζος

Ένας από τους πιο ισχυρούς μάγους στη Μέση Γη. Ο Γκάνταλφ θα συνοδεύσει τους νάνους στην αποστολή τους να ανακτήσουν το βασίλειο του Έρεμπορ και τους αμύθητους θησαυρούς του από τον τρομερό δράκο Νοσφιστή. Στην πορεία, ο Γκάνταλφ θα εντοπίσει στοιχεία ενδεικτικά της παρουσίας ενός αρχαίου κακού. Για να ανακαλύψει την αλήθεια, θα πρέπει να αφήσει μόνους τους, τους συντρόφους του και να ακολουθήσει έναν δρόμο που θα τον οδηγήσει στις πιο σκοτεινές γωνιές της Μέσης Γης, όπου θα επιβεβαιωθούν οι χειρότερες υποψίες του.

Ράνταγκαστ ο Καφετής

Διάσπαση προσοχής, εκκεντρικότητα, αμνήμων… Αυτά περιγράφουν τον Ράνταγκαστ, έναν μάγο που προτιμά να μιλά με τα ζώα παρά με τους ανθρώπους. Φίλος του Γκάνταλφ του Γκρίζου, ο Ράνταγκαστ είναι ένας από τους φύλακες των δασών της Μέσης Γης. Πολύ συχνά, τον βρίσκουμε να περιπλανιέται στα δάση κοντά στο παράξενο σπιτάκι του, το Ρόσγκομπελ. Κάτι όμως, τον προβληματίζει. Μια σκοτεινή αίσθηση έρχεται να καλύψει την ψυχή του – τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως θα έπρεπε να είναι στο Δάσος του Μεγάλου Φόβου.

Σάρουμαν ο Λευκός

Αξιοσέβαστος και ισχυρός, ο Σάρουμαν επαγρυπνά στη Μέση Γη, προσπαθώντας να διατηρήσει την τάξη και την ισορροπία του κόσμου. Αυτό που απολαμβάνει ιδιαίτερα είναι να «φτιάχνει» τις μοίρες των ανθρώπων κατά την προσωπική του βούληση. Ως επικεφαλής του Λευκού Συμβουλίου ανησυχεί, καθώς πιστεύει ότι οι πράξεις του Γκάνταλφ του Γκρίζου και της Συντροφιάς του Θόριν θα καταστρέψουν τους προσεκτικούς υπολογισμούς του. Η μεγάλη αδυναμία του Σάρουμαν είναι η άσβεστη επιθυμία του για δύναμη – μια επιθυμία που θα τον οδηγήσει τελικά στη σύναψη μιας εξαιρετικά επικίνδυνης συμμαχίας.

Ξωτικά

Έλροντ

Ένας από τους σοφότερους και αρχαιότερους της φυλής των Ξωτικών. Ο Έλροντ είναι ο Άρχοντας του Σχιστού Λαγκαδιού, του Τελευταίου Αληθινού Σπιτιού ανατολικά από τη θάλασσα. Κατά τη σύντομη διαμονή του Θόριν και της συντροφιάς του, ο Έλροντ θα τους προσφέρει καταφύγιο και προμήθειες. Οι Νάνοι, παρά την εκ φύσεως αποστροφή που έχουν προς τα Ξωτικά, θα τα αποδεχτούν με ευχαρίστηση. Εξάλλου, ο Έλροντ θα αποκαλύψει στον Γκάνταλφ και τον Θόριν μυστικές πληροφορίες, που τους είναι απαραίτητες για να φτάσουν στο Μοναχικό Βουνό.

Γκαλάντριελ

Η γηραιότερη των Ξωτικών που έχουν απομείνει στη Μέση Γη. Η Γκαλάντριελ διαθέτει το χάρισμα της ενόρασης. Όταν όλα τα σημάδια της υποδεικνύουν ότι το κακό θέλει να κυριεύσει τη Μέση Γη, θα υποστηρίξει εν κρυπτώ τον Γκάνταλφ στην προσπάθειά του να αναζητήσει την πηγή του, γνωρίζοντας ότι αν αποτύχουν, η μάχη θα είναι άγονη και το Σκοτάδι θα κυριαρχήσει.

Αετοί

Μια αρχαία φυλή αρπακτικών πουλιών. Οι Μεγάλοι Αετοί των Ομιχλιασμένων Βουνών είναι άγρια και επικίνδυνα πλάσματα που δεν πρόκειται να συμμαχήσουν ποτέ και με κανέναν. Μόνο λόγω της πίστης που έχουν δηλώσει στον Μάγο Γκάνταλφ θα βοηθήσουν τον Μπίλμπο και τους Νάνους, σώζοντάς τους, την τελευταία στιγμή, από τα νύχια ενός θανατηφόρου εχθρού.

Οι κακοί


Τρολ

Ο Τομ, ο Μπερτ και ο Γουίλιαμ είναι τρολ που έχουν βρει καταφύγιο στα Γιγαντοδάση, όπου σκοτώνουν και καταβροχθίζουν όποιον βρουν στο διάβα τους. Όταν κατά λάθος ο Θόριν Δρύασπις και η συντροφιά του θα διακόψουν το νυχτερινό τους γεύμα, τα τρολ θα τους αιχμαλωτίσουν με σκοπό να τους φάνε – χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι ο Μπίλμπο και οι φίλοι του δεν είναι εύκολη λεία. Όχι αρκετά έξυπνα, αλλά αρκετά δυνατά, έχουν σαν κύριο μειονέκτημα τους ότι στο φως του ήλιου γίνονται πέτρα.

Βασιλιάς των Τελωνίων

Ο Βασιλιάς των Τελωνίων είναι ένα γιγαντιαίο, αισχρό πλάσμα που έχει εξαχρειωθεί μετά από χρόνια τυραννικής εξουσίας επί των σακατεμένων κατοίκων της πόλης των Τελωνίων – μια παραγκούπολη στα βάθη των Ομιχλιασμένων Βουνών. Υπήκοοί του είναι μια ορδή άρρωστων και παραμορφωμένων τελωνίων που φέρουν ουλές και πληγές. Ο Βασιλιάς και τα τελώνια του θα καταφέρουν να αιχμαλωτίσουν τον Μπίλμπο και τους Νάνους. Παρόλο που το παρουσιαστικό του δεν προδίδει κάτι αντίστοιχο, το Μεγάλο Τελώνιο διαθέτει πονηριά και απειλήσει τη συντροφιά των νάνων.

Γκρίνα

Ο αρχι-ανακριτής των Τελωνίων. Αυτός θα φροντίσει να οδηγήσει τον Θόριν και τη Συντροφιά του ενώπιον του Μεγάλου Τελωνίου. Ο Γκρίνα δεν χάνει ευκαιρία να χρησιμοποιήσει το αγκαθωτό του μαστίγιο. Παρόλο που είναι πανούργος και κακός, όπως όλα τα Όρκ είναι δειλός. Κατά βάθος μισεί τον αφέντη του, το παχύσαρκο και παράξενο Μεγάλο Τελώνιο.

Γκόλουμ

Περισσότερο τραγική φιγούρα, παρά ο κακός της ιστορίας, το Γκόλουμ ήταν παλιά και αυτό ένα χόμπιτ, ονόματι Σμίγκολ. Το σώμα και η ψυχή του όμως, δηλητηριάστηκαν από τη δύναμη ενός μικρού, απλού χρυσού δαχτυλιδιού που κρατά κρυμμένο σε μια σκοτεινή σπηλιά στα Ομιχλιασμένα Βουνά. Το Γκόλουμ δεν ξέρει την πραγματική φύση του Δαχτυλιδιού. Το μόνο που ξέρει είναι ότι γι’ αυτό είναι πιο «πολύτιμο» και από τον ίδιο του τον εαυτό. Μετά από μια τυχαία αναμέτρηση με έναν απρόσμενο αντίπαλο, το Γκόλουμ ανακαλύπτει ότι έχει χάσει το «πολύτιμό» του – και υποψιάζεται, πολύ σωστά, ότι πλέον είναι στην κατοχή του Μπίλμπο Μπάγκινς. Κάπως έτσι, ξεκινά ένα ανθρωποκυνηγητό που χρόνια αργότερα θα κοστίσει τη ζωή σε πολλά πλάσματα, μέχρι το Γκόλουμ να φτάσει να κρατά τη μοίρα της Μέσης Γης στα χέρια του.

Λύκοι (Wargs)

Τα Wargs, οι τεράστιοι άγριοι λύκοι, είναι τα πιο τρομακτικά αρπακτικά της Μέσης Γης. Πέραν του ότι κυνηγούν σε αγέλες, πολύ συχνά μεταφέρουν ιππείς Όρκ στις μάχες.

Νοσφιστής (Σμάουγκ)

Ο δράκος που λεηλάτησε κάποτε το βασίλειο των Νάνων, όταν κυβερνήτης του ήταν ο παππούς του Θόριν. Έδιωξε τους νάνους από την πατρίδα τους και έμεινε να φιλά τον θησαυρό. Στις επόμενες ταινίες θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

Νεκρομάντης

Στην τριλογία θα παρακολουθήσουμε την ανάσταση του Νεκρομάντη, και τη μάχη του Dol Guldur. Οι μυημένοι στον κόσμο του Τόλκιν, γνωρίζουν ότι ο Νεκρομάντης δεν είναι άλλος από τον Σάουρον… Οπότε θα τον δούμε να παίζει σημαντικότατο ρόλο στις ταινίες.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *