ΕΠΙΚΑΙΡΑ

17ο ΦΝΘ: Η Θεσσαλονίκη χορεύει χιπ-χοπ

17-thdf-002

Μερικές φορές δεν είναι το τι λες, αλλά το τι κάνεις. Το βράδυ της Παρασκευής ο Νίκος Ξυδάκης, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, απέδειξε ότι η ουσία δεν κρύβεται στις μεγαλοστομίες. Ανέβηκε στη σκηνή στη Θεσσαλονίκη, ευχαρίστησε τον Δημήτρη Εϊπίδη, μίλησε χωρίς γραμμένο λόγο, είπε προς τιμήν του ότι θα ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ -και επέλεξε αυτή τη λέξη αντί για το επιτύχει ή θα κάνει- να εφαρμόσει τον νόμο: δηλαδή να επιστρέψει τα χρήματα του ειδικού τέλους στους τηλεοπτικούς σταθμούς πίσω στην παραγωγή ταινιών και ότι στόχος είναι να προσελκύσει η Ελλάδα ξένες παραγωγές.y

hip-hop-erationΑλλά το κυριότερο; Το πιο σημαντικό πέρα και πάνω από όλα αυτά; Το γεγονός ότι τίμησε το Φεστιβάλ που τον κάλεσε και κάθισε να παρακολουθήσει ολόκληρη την ταινία έναρξης, το εξαιρετικό Επιχείρηση Χιπ Χοπ.

Το οποίο καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές και όχι άδικα. Τρυφερό, αστείο και συγκινητικό ταυτόχρονα, ήταν η καλύτερη και πιο αισιόδοξη ένεση σε ένα Φεστιβάλ που παλεύει ενάντια στις αντιξοότητες και τις δυσκολίες. Και από ό,τι είπε  ο καλλιτεχνικός του διευθυντής παρά τις δυσκολίες αυτές, το Φεστιβάλ συνεχίζει να εξελίσσεται. Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν είναι το τρίτο καλύτερο του είδους του στην Ευρώπη, ενώ πέρυσι το παρακολούθησαν 45.000 θεατές.

17-thdfΗ τελετή έναρξης ήταν απλή και σύντομη (όπως θα έπρεπε να είναι κάθε τελετή έναρξης και λήξης) και ξεκίνησε με την εμφάνιση της ομάδας Motherfunkers, η οποία μάλιστα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και στην Γαλλία, σε διεθνές Φεστιβάλ. Η ομάδα αποτελεί φυσικά ομάδα χορού χιπ-χοπ και έκανε την εμφάνισή της προς τιμήν των ηλικιωμένων πρωταγωνιστών της ταινίας του Μπράιν Έβανς.

Ο σκηνοθέτης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη από τη μακρινή Νέα Ζηλανδία για την παρουσίαση της ταινίας του και έμοιαζε πραγματικά ενθουσιασμένος που βρίσκεται στην Ελλάδα.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *