Φεστιβάλ

Θεσσαλονίκη του σινεμά και των εικόνων

Ήρθε η ώρα για Θεσσαλονίκη. Επιτέλους.

Ο Νοέμβρης είναι ο μήνας της, της ταιριάζει. Φεστιβάλ Κινηματογράφου, εκθέσεις φωτογραφίας, πάρτι. Τα πράγματα κινούνται στη Θεσσαλονίκη (ευτυχώς κινούνται και κάπου). Το απέδειξε και η μη πραγματοποίηση της παρέλασης.

Πριν από λίγες ημέρες ο Δημήτρης Εϊπίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, δήλωνε ότι επιθυμεί η πόλη να γίνει κινηματογραφικό κέντρο των Βαλκανίων. Μακάρι και το ευχόμαστε. Εάν το Φεστιβάλ καταφέρει να αποπληρώσει τα χρέη του και έχοντας εξασφαλίσει κοινοτικά κονδύλια, έχει να ελπίζει σε κάτι καλό.

Εμείς θα είμαστε εκεί.
Και με αφορμή αυτό, γιορτάζουμε κιόλας. 

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, μετά τις 10 το βράδυ, το Περιοδικό Γραμμάτων και Τεχνών Vakxikon.gr και το blog Cinεπιβάτεςδιοργανώνουν ένα πάρτυ με πολλή μουσική από κινηματογράφο.Στην μπυραρία Αρκούδα, Κωνσταντίνου Μελενίκου 20, Θεσσαλονίκη.


* Εάν ανέβετε προς Θεσσαλονίκη, ρίξτε μια ματιά και στις εκθέσεις φωτογραφίας που «τρέχουν» στην πόλη. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου διοργανώνει κάποιες (στις Αποθήκες, στο Ινστιτούτο Γκαίτε και στη Γκαλερί του Γαλλικού Ινστιτούτου). Παράλληλα η φωτογραφική ομάδα Φωτοπόροι διοργανώνει Φεστιβάλ Φωτογραφίας για δεύτερη χρονιά, πραγματοποιώντας μια σειρά εκθέσεων. Ανάμεσά τους και το Transformations/ Μετασχηματισμοί, ομαδική έκθεση σε επιμέλεια Γιάννη Βουλγαράκη και της φωτογραφικής ομάδας Φωτόγραμμα για όλα αυτά που αλλάζουν (μέσα μας και γύρω μας). Στην γκαλερί Tettix (Διαλέττη 3 έναντι ΧΑΝΘ) έως τις 30 Νοεμβρίου.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

2 σκέψεις σχετικά με το “Θεσσαλονίκη του σινεμά και των εικόνων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *