ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

«Tippi: A memoir»: Η Tippi Hedren αποκαλύπτει τον Alfred Hitchcock

Έχετε ακούσει και εσείς για τον ιδιόρρυθμο μετρ του σασπένς, Alfred Hitchcock, και τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχε με τις πρωταγωνίστριές του; Για τις φήμες γύρω από τον σκηνοθέτη και το βιτριολικό του στυλ; Μπορεί μέχρι τώρα όλα αυτά να τα αμφισβητούσατε, όμως η Tippi Hedren γράφει στο νέο της βιβλίο «Tippi: A memoir» για τον Hitchcock και για όσα πέρασε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

3603357755_b93907f058

Η ηθοποιός, στο βιβλίο της, ισχυρίζεται πως δεχόταν σεξουαλική παρενόχληση από τον σκηνοθέτη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινία «Τα πουλιά», ότι οι υπόλοιποι ηθοποιοί είχαν σαφείς εντολές να μην της μιλούν. Γράφει επίσης ότι όταν ο Hitchcock την έβλεπε να γελάει ή να μιλάει με άλλους, εκείνος ήταν «παγωμένος» και νευρικός.

Μάλιστα, αναφέρει πως ο σκηνοθέτης επιχείρησε μια φορά να την φιλήσει μέσα στο αυτοκίνητό του, αλλά η ίδια δεν αντέδρασε αφού ήξερε πως οι κατηγορίες της θα έπεφταν στο κενό, εφόσον ο Hitchcock ήταν πολύ πιο σημαντικός στα κινηματογραφικά στούντιο από ότι εκείνη.

Συνεχίζει λέγοντας πως τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της «Marnie», με τον σκηνοθέτη να τοποθετεί μια πόρτα ανάμεσα στο γραφείο του και το καμαρίνι της Hedren με σκοπό να την παρακολουθεί ενώ αλλάζει. Μάλιστα, κάποια στιγμή εκείνος μπήκε στο καμαρίνι και άρχισε να την παρενοχλεί. Η 86χρονη Tippi αποκαλύπτει πως μπορεί να τον άφησε να της καταστρέψει την καριέρα αλλά δεν τον άφησε να της καταστρέψει τη ζωή.

tippi_hedren_and_alfred_hitchcock_in_-the_birds-_teaser

Ο Hitchcock της έκανε τη ζωή δύσκολη, αρνήθηκε να υποβληθεί η ερμηνεία της στις υποψηφιότητες για Όσκαρ ή να την αφήσει να αναλάβει άλλους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ ο ίδιος εξακολουθούσε να έχει ενεργό συμβόλαιο συνεργασίας μαζί της.

Όταν ο σκηνοθέτης πέθανε το 1980, η Hedren πήγε στην κηδεία του, παρά το γεγονός ότι ένιωθε πολύ στεναχωρημένη από την μεταχείριση που είχε από εκείνον.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *