ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

«Το αγόρι με τα γαλάζια μάτια» στο Focus Corpo των Καννών

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη Θανάση Νεοφώτιστου με τίτλο Το αγόρι με τα γαλάζια μάτια θα ταξιδέψει στις Κάννες και συγκεκριμένα στο Focus Corpo 2022 της Αγοράς του 75ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την προώθηση, παρουσίαση και προβολή των πιο πολυαναμενόμενων κινηματογραφικών πρότζεκτ της χρονιάς από πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς. Στόχος της είναι να στηρίξει νέους δημιουργούς που έχουν διακριθεί με μικρού μήκους ταινίες τους, κατά τη μετάβασή τους στη μεγάλου μήκους ταινία.

Το πρότζεκτ του Θανάση Νεοφώτιστου επιλέχθηκε ανάμεσα σε άλλα 6 πρότζεκτ για το Focus Corpo.

Η φιλμογραφία του Θανάση Νεοφώτιστου περιλαμβάνει ταινίες, όπως η Λεωφόρος Πατησίων, Route-3, Προσευχή, που έχουν επιλεγεί και βραβευθεί σε κάποια από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου (Βενετία, Τορόντο, Κλερμόν-Φεράν, κ.α.).

«Το Αγόρι με τα Γαλάζια μάτια» είναι μια ελληνική τραγωδία ενηλικίωσης για τη σεξουαλική αφύπνιση, την διαφορετικότητα και την αποδοχή.


Παραγωγός του κινηματογραφικού έργου είναι η Ιωάννα Μπολομύτη (Αργοναύτες Α.Ε), η οποία επιλέχθηκε επιπλέον για να συμμετάσχει στην φετινή έκδοση του “Producers On The Move”, ενός θεσμού που φέρνει σε επαφή παραγωγούς της νέας γενιάς, με την προοπτική της μεταξύ τους συνεργασίας.

Ο Πέτρος, ένας δεκαπεντάχρονος έφηβος, ασφυκτιά, καθώς ζει με την αυστηρή Δήμαρχο γιαγιά του, την υπερπροστατευτική μητέρα του και τους συντηρητικούς κατοίκους ενός ορεινού χωριού, βυθισμένου στις προλήψεις και τις δεισιδαιμονίες. Μέσα από την σχέση του με τον φίλο του, Αίμωνα, και από μια σειρά συγκυριών και αποκαλύψεων, θα καταλάβει ότι για να ελευθερωθεί θα πρέπει να θυσιάσει ένα κομμάτι από τον εαυτό του: τα μοναδικά γαλάζια μάτια του..

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://www.cannescourtmetrage.com/en/actualites/focus-copro-2022-the-7-chosen-projects

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *