ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Το Ίδρυμα Νιάρχος απέσυρε την χορηγία για την αποκατάσταση Απόλλων και Αττικόν

attikon2

Στην ακύρωση του χορηγικού προγράμματος στο Μέγαρο Βούρου για την αποκατάσταση τις εισόδων των κινηματογράφων «Αττικόν» και «Απόλλων» προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η Lifo επιβεβαίωσε την πληροφορία από το ΙΣΝ, σύμφωνα με το οποίο δεν εκπληρώθηκαν κάποιες από τις υποχρεώσεις του δωρεοδόχου (Ίδρυμα Δεκόζη Βούρου). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα «Νέα» είχε ζητηθεί από το «Μουσείο της Πόλης των Αθηνών» και το ΄Ιδρυμα «Βουρου – Εταξία» να δεσμευτούν γραπτώς ότι ο χώρος δε θα πουλιόταν για τα επόμενα 20 χρόνια. Οι υποψήφιοι δωροδόχοι αρνήθηκαν και ο υποψήφιος δωρητής αποσύρθηκε.

Από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος έχει αφαιρεθεί η καταχώρηση για το έργο.

Αρχικά, οι πληροφορίες ήθελαν τους δύο ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας να επαναλειτουργούν τον Σεπτέμβριο του 2017, με τη βοήθεια της χορηγίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η ημερομηνία αυτή παρήλθε και φαίνεται ότι η επαναλειτουργία των δύο αγαπημένων σινεμά θα αργήσει…

Το εσωτερικό των αιθουσών δεν είχε υποστεί ζημιές από τη φωτιά, αλλά η γραφειοκρατία είχε θέσει εμπόδια στην αποκατάσταση των κινηματογράφων, με αποτέλεσμα οι αίθουσες να παραμένουν κλειστές και οι εργασίες αποκατάστασης να μην έχουν ξεκινήσει.

Ο κινηματογράφος Αττικόν οικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1870-1881, βάσει σχεδίων του αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλερ, για λογαριασμό του τραπεζίτη Σταμάτιου Δεκόζη Βούρου και σηματοδοτεί την αρχή της κατασκευής σπουδαίων κινηματογράφων. Ως κινηματογράφος άρχισε να λειτουργεί από το 1916.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *