ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Το Psarokokalo κάνει… απόβαση στη Σίφνο

19800699_856523497843255_9058170156471006566_o

Το 11ο Psarokokalo Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους φέτος ρίχνει άγκυρα στη Σίφνο, από τις 26 με 31 Ιουλίου.

PSAROKOKALO Εν Σίφνω

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα αποκλειστικά διαδοχικών προβολών, όπου το κοινό θα περιηγείται από ταινία σε ταινία, από εμπειρία σε εμπειρία.

Παρουσιάζει το διαγωνιστικό τμήμα αποκλειστικά για ελληνικές παραγωγές, το διεθνές διαγωνιστικό ταινιών μικρού μήκους, αλλά και ενδιαφέρουσες θεματικές όπως το διαγωνιστικό για ταινίες αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος και κάποιες έξτρα- ιδιαίτερες προβολές- όπως ένα μικρό αφιέρωμα στον σύγχρονο ισραηλινό κινηματογράφο.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Παλαιό Σχολείο Κάστρου και στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» Αρτεμώνας.

To Πρόγραμμα:

Το Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ ήταν και παραμένει η ναυαρχίδα του προγράμματός. Μια ανοιχτή, ανεξάρτητη ματιά στην διεθνή κινηματογραφία που περισσότερο αναζητά νέα ρεύματα. Έχοντας λάβει περισσότερες από 3800 αιτήσεις από 72 χώρες είναι ασφαλές να πει κανείς ότι ο κοινός παρονομαστής στη ματιά των κινηματογραφιστών παγκοσμίως είναι ο προβληματισμός για την κοινή μας πραγματικότητα.

Το Eθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα παρουσιάζει στο διεθνές κοινό του φεστιβάλ την Ελληνική παραγωγή και τους νέους κινηματογραφιστές.

Στο φετινό διαγωνιστικό πρόγραμμα της Αρχιτεκτονικής εξερευνά ως κεντρικό  θέμα την σύνδεση χρόνου και ιστορίας μέσα από τέσσερις βραβευμένες ταινίες από το Κατάρ, τις Φιλιππίνες, την Ιταλία, την Κίνα.

Σε ειδική προβολή παρουσιάζεται το ντοκιμαντέρ Guillaume Depardieu, Itineraire d’ un enfant terrible σε σκηνοθεσία Αλεξάντρ Μπιτούν.

Μέσα από τη μαρτυρία όσων τον συνάντησαν, η ταινία προτείνει να ανακαλύψει την πολύπλοκη προσωπικότητα του Γκιγιόμ Ντεπαρντιέ.

Μάθετε περισσότερα: http://psarokokalo.eu

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *